Cele mai bune destinații din lume pentru izvoare termale

Există puține fenomene care sunt la fel de relaxante și de revigorante ca un izvor cald. Aceste caracteristici geotermale seamănă mai mult cu propriile căzi cu hidromasaj ale naturii, oferind adesea o experiență liniștitoare în locații surprinzător de frumoase.

Takaragawa Onsen (Japonia)

Vizitatorii izvoarelor Takaragawa Onsen din Japonia vin aici pentru proprietățile apelor vindecătoare, dar rămân pentru priveliștile maiestuoase. Situat într-un cadru liniștit de pădure și înconjurat de munți, este dificil să nu te simți una cu natura în timp ce te bucuri de ape terapeutice. Într-o țară care este recunoscută pentru faptul că are mai mult decât decât izvoare termale, aceasta este una dintre destinațiile de top cu siguranță. Pentru a obține experiența completă, rezervați un sejur în hotelul din apropiere și îmbinați relaxarea cu adevărata cultură.

Challis Hot Springs (Idaho)

Apa naturală de izvor se ridică din sol și curge prin matca cu fundul pietruit și printre roci pentru a ajunge la cele două bazine Challis Hot Springs situate în Idaho. Temperatura piscinei exterioare este reglată pentru a fi confortabilă pentru înot, în timp ce temperatura piscinei interioare este lăsată în întregime la latitudinea Mamei Natură. Pentru o experiență mai rustică, campați pe malurile râului Salmon, la câțiva pași de izvoare.

Blue Lagoon (Islanda)

Poate cel mai cunoscut izvor fierbinte din întreaga lume, Laguna albastră din Islanda este la fel de liniștitoare pe cât de pitorească. Temperatura apei se ridică între 98 și 102 grade Fahrenheit în orice moment, ceea ce face locul primitor pentru a face o baie, în orice sezon. Apele bogate în minerale sunt de asemenea bune pentru piele, în timp ce vaporii calzi curăță tot felul de toxine din organism. Dacă intenționați să vizitați Islanda, acest site este cu siguranță la fel de bun pentru suflet, precum și pentru corp.

Pamukkale (Turcia)

Izvoarele termale situate în Pamukkale, Turcia, nu numai că oferă 17 bazine cu apă caldă pentru vizitatori dar sunt situate chiar sub ruinele vechiului oraș roman Hieropolis. Cu formațiunile sale albe și apa aburitoare, Pamukkale arată aproape de altă lume, oferind în același timp vederi excelente asupra orașului Denizli din apropiere. Cu o temperatură constantă a apei de aproximativ 94 de grade Fahrenheit, izvoarele fierbinți pot încânta vizitatorii, oferind în același timp atât istorie, cât și cultură.

Chena Hot Springs (Alaska)

Chena Hot Springs Resort oferă ape cu o temperatură de 106 grade Fahrenheit într-un lac situat printre roci. Călătoriți către această destinație cu izvoare termale din Alaska între august și aprilie, și există șansa să vedeți chiar și Aurora Boreală în timp ce vă bucurați de o baie în apele liniștitoare.

Terme di Saturnia (Italia)

Ca și cum mâncarea, vinul și cultura din Italia nu ar fi fost deja suficiente, Italia este, de asemenea, locul în care se află unul dintre cele mai bune izvoare termale din lume, Terme di Saturnia. Situate în sudul Toscanei, aceste izvoare termale ating temperaturi de până la 99 de grade Fahrenheit, indiferent de temperatura aerului. Au fost favoritele romanilor în urmă cu mai bine de 2.000 de ani și au rămas populare în rândul localnicilor și vizitatorilor chiar și astăzi.

Ojo Caliente Mineral Springs Resort and Spa (New Mexico)

Descoperite de spanioli în anii 1500, apele Ojo Caliente, New Mexico, sunt acum împărțite în mai multe bazine din jurul proprietății. Balaciți-vă într-una dintre piscinele comune sau rezervați o baie privată în aer liber pentru dvs. sau pentru un grup de prieteni. Oaspeții cazați aici au acces suplimentar la piscina Kiva, extinzându-și în continuare opțiunile.

Deception Island (Oceanul Antarctic)

Situată în adâncul Oceanului Antarctic, Deception Island ar putea fi cele mai îndepărtate izvoare termale de pe planetă. Sub insulă se află un vulcan activ care creează o mulțime de activități geotermale, inclusiv încălzirea bazinelor de apă. Vizitatorii se pot relaxa în aceste ape, în timp ce admiră ghețarii mari și aisbergurile din apropiere.

Uunartoq Island (Groenlanda)

Caracteristicile geotermale pot fi găsite în toată Groenlanda, dar nu toate oferă locuri minunate pentru ca vizitatorii să se răsfețe în izvoarele calde. Nu este cazul pe insula Uunartoq, unde multe dintre piscine oferă temperaturi care variază între 90-100 de grade Fahrenheit. Iernile lungi din Groenlanda devin mult mai suportabile datorită acestor căzi naturale, care sunt incredibil de fermecătoare atunci când sunt înconjurate de pulbere proaspătă și de zăpadă care cade din cer.

Termas de Puritama (Chile)

Deșertul Atacama din nordul Chile poate fi cel mai uscat loc de pe planetă, dar este locul în care se găsesc câteva minunate izvoare termale. Se pare că Termas de Puritama a fost folosit de indigeni timp de secole pentru a ajuta la calmarea tuturor tipurilor de dureri și afecțiuni. Cu opt bazine, izvoarele fierbinți sunt o descoperire surprinzătoare în această regiune vastă a deșertului. Cu atât mai mult cu cât se află la 11.400 de metri deasupra nivelului mării și oferă o temperatură constantă de 91 de grade Fahrenheit. Dacă există o oază care poate fi găsită în Atacama, tocmai asta ar putea fi.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus