Cele mai bune destinații africane de safari

Nu este nimic asemănător cu fiorul unui safari african. Este liniștea dimineții devreme, înainte ca soarele răsărit să atingă apogeul și să arunce un miraj de căldură peste orizont. Este sunetul creaturilor sălbatice care se aud noaptea și sentimentul de pace care vine de la sălbăticia nemărginită. Mai presus de toate, este emoția necunoscutului – nu se știe niciodată ce ascunde un tufiș – și a experiențelor noi trăite în fiecare zi . În acest articol, vă prezentam câteva dintre cele mai iconice destinații de safari de pe continentul african. Alege una dintre acestea pentru următoarea ta aventură africană și nu vei fi dezamăgit.

Maasai Mara National Reserve, Kenya

Situată în extremitatea sud-vest a țării, la granița cu Tanzania, Rezervația Națională Maasai Mara este chintesența destinațiilor de safari din Kenya. Cu o suprafață de peste 1.500 de kilometri pătrați, este acasă “Big Five” și este renumită pentru populațiile sale de feline mari. În special, rezervația este cunoscută drept unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea leii în mediul lor natural. Experiențele speciale ale Maasai Mara includ vizitele în sate tradiționale Maasai și Marea Migrație anuală. Între iulie și octombrie, migrația înregistrează aproximativ două milioane de animale sălbatice, zebre și alte antilope, care traversează Tanzania spre Kenya, peste puternicul râu Mara.

Parcul Național Chobe, Botswana

Parcul Național Chobe se află în apropierea Deltei Okavango, în colțul de nord-vest al Botswanaei. Acesta include patru ecosisteme distincte, având o serie incredibil de diversă de animale și păsări. În special, Marsu Savuti din parc oferă una dintre cele mai mari concentrații de animale sălbatice din Africa. Chobe este deosebit de faimos pentru elefanții săi, cu aproximativ 120.000 de animale mari cenușii care trăiesc în interiorul parcului. Cel mai bun moment pentru o vizită este în timpul sezonului uscat (aprilie-octombrie), când turme vaste de elefanți și alte animale se adună pentru a se apăda de-a lungul malurilor râului Chobe.

Kruger National Park, Africa de Sud

Situat în nord-estul țării, la granița cu Mozambic, Parcul Național Kruger este cel mai renumit dintre numeroasele rezervații pentru safari din Africa de Sud. La fel ca Big Five, parcul găzduiește ghepardul vulnerabil, câinele sălbatic pe cale de dispariție și mai multe specii de feline mici. Este o opțiune bună pentru vizitatorii aflați pentru prima dată în Africa, oferind o gamă largă de opțiuni de cazare (de la campinguri de bază până la pensiuni de lux). Cu un sistem rutier bine întreținut și ușor de parcurs, Kruger este, de asemenea, destinația ideală de safari auto-drive. Cei pasionați de pasări ar trebui să plănuiască o vizită între octombrie și martie. În acest moment, parcul este casa temporară pentru peste 200 de specii de păsări migratoare.

South Luangwa National Park, Zambia

În estul Zambiei, parcul național Luangwa de Sud este cunoscut pentru plimbări incredibile care oferă șansa de a vă apropia de viața sălbatică a parcului. Deține turme numeroase de antilope și elefanți, precum și câteva de lei. Speciile care locuiesc pe malul râurilor, cum ar fi hipopotamii și crocodilii, prosperă aici și peste 400 de specii de păsări au fost înregistrate în regiune. Mai presus de toate, Luangwa de Sud este, probabil, cel mai bun loc din Africa pentru a vedea leoparzii. Timpul optim pentru o vizită depinde de prioritățile dvs.; păsările pot fi observate cel mai bine în sezonul ploios, dar pentru safari cea mai bună perioada este în lunile de iarnă uscate. În acest moment, animalele se adună pe malurile râului Luangwa în căutarea apei prețioase.

Delta Okavango, Botswana

Delta Okavango este un sistem unic de apă interioară creat în punctul în care râul Okavango se varsă în bazinul deșertului Kalahari. Deține o varietate uimitoare de animale sălbatice și se retrage pe tot parcursul anului în funcție de ploile anuale. Cel mai interesant mod de a explora este pe o canoe tradițională sau mokoro și cel mai bun moment pentru o vizită este în timpul inundațiilor anuale. În mod confuz, acest lucru coincide cu anotimpul uscat din mai până în septembrie. În acest moment, animalele Deltei sunt limitate la insulele create de inundații, ceea ce le face mai ușor de observat. Reperele includ mari turme de elefanți și antilope, hipopotami, crocodili, lei și gheparzi. Multe dintre păsările observate aici sunt endemice.

Serengeti National Park, Tanzania

Parcul Național Serengeti este situat în nordul Tanzaniei și are o graniță cu Rezervația Națională Maasai Mara din Kenya. Pășunile sale întinse oferă panorame de safari clasice punctate cu arbori de salcâm singuratici și turme de zebră și antilopă. Aceste erbivore atrag un număr mare de prădători, iar mediul deschis face din aceasta una dintre cele mai bune destinații pentru vizionarea leilor și a gheparzilor în acțiune. Serengeti este mult mai mare decât Maasai Mara și, ca atare, este adesea mai puțin aglomerat. Din noiembrie până în iunie, Serengeti este perioada principală pentru dramatica Mare Migrație. În acest moment, turme uriașe se adună pentru a pășuna, împerechea și a naște.

Bwindi Impenetrable National Park, Uganda

Bwindi Impenetrable National Park este situat în sud-vestul Ugandei, la marginea legendarei Rift Valley. Această pădure tropicală densă găzduiește aproape jumătate din populația lumii de gorile de munte – o subspecie pe cale de dispariție critică, cu puțin peste 1.000 de exemplare rămase în sălbăticie. Aici, puteți urmări grupurile de gorile, permițându-vă să veniți față în față cu aceste maimuțe fascinante minunate. Permisele de trekking Gorilla sunt obligatorii și trebuie rezervate cu avans. Pădurea găzduiește, de asemenea, cimpanzei, babuini și alte mamifere, inclusiv elefantil și antilope. varietatea de păsări este la fel de diversă, cu peste 20 de specii endemice.

Etosha National Park, Namibia

În nordul Namibiei se află Parcul Național Etosha, o colecție diversă de diferite habitate dispuse în jurul unei văi de sare atât de mari încât poate fi văzută din spațiu. Acest parc este în general arid și multe dintre animalele de aici sunt adaptate pentru viața în deșert – inclusiv antilopele gemsbok și springbok. Elefanții sunt frecvent observați și probabil că veți vedea lei, hiene și gheparzi. Totuși, nu veți găsi bivoli sau hipopotami – este pur și simplu prea uscat. Principalul punct de reper este populația sa de rinoceri negri pe cale de dispariție.

Ngorongoro Conservation Area, Tanzania

Ngorongoro Conservation Area din Tanzania este excepțională datorită craterului vulcanic – cea mai mare calderă neinundată și neîntreruptă din lume. Această vastă depresiune acționează ca o incintă naturală pentru nenumărate specii de animale sălbatice, inclusiv pentru Big Five. Reperele variază de la o populație sănătoasă de rinocer negru la cei mai mari elefanți tusker de pe continent. Lacul din centrul craterului găzduiește, de asemenea, turme uriașe de flamingo de culoare trandafirie, în timp ce triburile Maasai încă locuiesc în zona de conservare. O altă atracție este Defileul Olduvai, un important sit paleoantropologic care a contribuit enorm la înțelegerea evoluției noastre umane.

Hwange National Park, Zimbabwe

Parcul național din Zimbabwe Hwange acoperă aproximativ 14.650 kilometri pătrați de pământ în vestul țării. Este cel mai puțin aglomerat dintre principalele destinații de safari din Africa de Sud, permițând un sentiment accentuat de aventură și descoperire. Populația de elefanți din Hwange este legendară, la fel ca marile turme de bivoli. Leii sunt deseori observați și aici. Mai presus de toate, parcul este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea evazivul câine sălbatic african. Taberele private din Hwange oferă o varietate de opțiuni de safari diferite – inclusiv safari de mers, safari de călărie și safari de noapte.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus