Atracții și activități pe care nu trebuie să le ratezi într-o vacanță în Thassos

vacanta in thassos

Locuită de traci și apoi colonizată de fenicieni, Thassos devenit ulterior parte a Imperiului Persan și, mai târziu, a Imperiului Roman. În Evul Mediu, a fost sub stăpânire bizantină, apoi a fost ocupată de venețieni, genovezi și otomani. În cele din urmă, în 1912, insula a fost eliberată și a devenit parte a Greciei moderne.

Astăzi, Thassos este o destinație turistică populară, apreciată pentru frumusețea sa naturală și istoria sa fascinantă. Atracțiile și activitățile turistice de pe această insulă satisfac mai toate gusturile și interesele. De aceea, este și una dintre destinațiile populare printre turiștii români.

Dacă plănuiești o vacanță în Thassos sau revii și vrei să descoperi locuri frumoase și activități, îți dezvăluim în continuarea articolului câteva dintre cele mai populare atracții:

Portul Limenas

Capitală a insulei Thassos, Limenas este o destinație cheie pentru turiști. Orașul, care reprezintă și portul principal al insulei, te întâmpină cu o varietate de restaurante, magazine și situri istorice, precum vechile ziduri și teatrul antic. Dacă poposești în Limenas, plimbă-te pe străzile pitorești ale orașului vechi, explorează muzeul arheologic, relaxează-te pe plajele din apropiere și, nu în ultimul rând, savurează deliciile gastronomice din tavernele locale.

Situl arheologic Agora

Situl a fost fondat în jurul secolului al VII-lea î.Hr. de coloniștii greci veniți din Paros și din alte insule din Arhipelagul Egeei. Agora a fost extinsă și dezvoltată de-a lungul timpului, devenind un loc important pentru negoț și adunări publice. Aici, localnicii se întâlneau pentru a discuta afacerile orașului, pentru a face schimb de mărfuri și pentru a participa la evenimente culturale și religioase.

Aflat în apropierea Limenasului, acest sit arheologic este astăzi unul dintre cele mai importante din Thassos. Ruinele sale oferă o incursiune fascinantă în istoria insulei.

Mănăstirea Arhanghelului Mihail

Mănăstirea Arhanghelului Mihail este una dintre cele mai cunoscute și pitorești mănăstiri de pe insula Thassos. Mănăstirea a fost fondată în secolul al XIII-lea, iar tradiția spune că a fost construită pe locul unui vechi templu păgân dedicat zeului Apollo.

Inițial, mănăstirea a fost înființată ca o fortăreață și a servit ca refugiu pentru localnici în timpul invaziilor și a conflictelor. De-a lungul secolelor, ea fost renovată și extinsă, iar azi este renumită pentru arhitectura sa bizantină și pentru frescele remarcabile.

Odată ajuns aici, vei avea o panoramă spectaculoasă asupra insulei și a Mării Egee. Dar, pe lângă a fi o atracție turistică populară pentru vizitatorii care doresc să exploreze frumusețea culturală și spirituală a insulei Thassos, mănăstirea Arhanghelului Mihail este un loc de pelerinaj și de meditație.

Sursa foto: https://nikana.gr/manastire thassos

Plaja Golden Beach

Numele acesteia provine de la nisipul auriu și fin și de la apa cristalină a Mării Egee. În trecut, această plajă era mai puțin dezvoltată și mai puțin accesibilă, însă în ultimele decenii a devenit o destinație turistică de top cu numeroase facilități și atracții pentru turiști. Este un loc preferat pentru iubitorii de soare, sporturi nautice (windsurfing-ul și kitesurfing-ul) și relaxare. Aici, turiștii se pot bucura de o atmosferă relaxantă și peisaje superbe.

Plaja Marble Beach (Saliara)

Plaja Saliara, cunoscută și sub numele de Marble Beach, este una dintre cele mai distinctive plaje din Thassos. Numele său provine de la pietrele de marmură albă care acoperă malurile și fundul mării din această zonă.

În trecut, marmura extrasă de pe insula Thassos a fost folosită în construcția unor opere celebre ale antichității, precum Palatul lui Alexandru cel Mare și Forumul lui Traian din Roma.

Astăzi, plaja Saliara este o atracție turistică populară pentru vizitatorii care doresc să se bucure de apele cristaline și de peisajul spectaculos al insulei Thassos. Este un loc ideal pentru relaxare. De asemenea, este un loc cu o încărcătură istorică deosebită, datorită legăturii sale cu industria marmurei și cu patrimoniul cultural al insulei.

Cascada Kefalas

Cascada Kefalas este una dintre atracțiile naturale remarcabile ale insulei Thassos, dar nu are un istoric complex sau înregistrări precise despre originea sa.

Este situată în apropierea satului Potamia și este cunoscută pentru frumusețea sa pitorească și pentru ambientul liniștitor. Apa care curge de la cascada Kefalas provine din părțile mai înalte ale munților din apropiere și se varsă într-un bazin natural subteran.

Excursii cu barca

Excursiile cu barca în Thassos îți oferă șansa să admiri frumusețea coastelor insulei și a apelor cristaline ale Mării Egee. Într-o astfel de excursie în jurul insulei sau către insulele vecine precum Samothraki poți încerca snorkeling, poți face plajă în zone mai izolate și poți explora golfuri care nu sunt accesibile pe uscat.

Unele excursii cu barca includ în program și oprirea în sate de pescari sau taverne tradiționale de pe coastă, oferindu-ți șansa să experimentezi cultura locală și să guști din deliciile gastronomice ale insulei Thassos.

Pentru experiențe gastronomice autentice și delicioase, fă o oprire la tavernele populare de pe insulă. Câteva dintre acestea sunt:

  • Taverna George este situată în Skala Potamia. Această tavernă este cunoscută pentru fructele de mare proaspete și pentru atmosfera primitoare.
  • Dimitris Taverna se află în centrul orașului Limenaria și este renumită pentru preparatele tradiționale grecești și pentru peisajul său minunat de-a lungul malului mării.
  • Taverna Agorastos se află în apropiere de Limenaria și are un meniu variat de mâncăruri tradiționale grecești și fructe de mare proaspete, servite într-o atmosferă autentică.
  • Taverna Dionysos din Potos are o atmosferă plăcută și oferă o varietate de mâncăruri delicioase, inclusiv vegetariene.
  • Taverna Kastro din satul Panagia are un ambient rustic și te așteaptă cu preparate autentice și savuroase din bucătăria grecească.

Așadar, Thassos este înțesată de frumuseți naturale, are o istorie bogată și o cultură fascinantă. Te îndemnăm să o explorezi pe îndelete, așa că alege unul dintre pachetele turistice pentru o vacanță de vis în Thassos: https://www.perfect-tour.ro/tip-oferte/thassos/.

Pentru vacanțe perfecte oriunde în lume, nu ezita să ne scrii pe [email protected]!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus