Atracții secrete pe care trebuie să le vezi la Paris

O vizită la Paris, indiferent dacă este pentru prima, a doua sau a cincisprezecea oară va include, cel mai probabil, sit-uri precum Turnul Eiffel, Louvre, Catedrala Notre Dame și un restaurant minunat sau două, dar ce se întâmplă cu acele locuri despre care poate nu ați auzit? Genul de locuri care prezintă Parisul într-o lumină total diferită și vă oferă o perspectivă nouă asupra „Orașului luminii”.

În plus față de aceste lucruri gratuite de văzut și de făcut atunci când vizitați Parisul, iată câteva locuri secrete pe care cu siguranță trebuie să le vedeți la urmatoarea vizită.

Dodo Manège


Dodo Manège este un carusel frumos și unic, format din animale dispărute sau pe cale de dispariție. Această atracție este relativ nouă pentru Paris. Construit în 1992, Dodo Manège este situat aproape de Muzeul de Istorie Naturală. Sari la bordul acestui carusel tradițional și călărește un dodo, un și chiar un panda.

Catacombele din Paris

Aceste catacombe adăpostesc rămășițele a până la șase milioane de oameni. Acest sit curios este situat chiar sub străzile pariziene și este amenajat de oficialii orașului pentru a rezolva problema tot mai mare a cimitirelor pline. Recomandăm vizita în timpul săptămânii, când cozile sunt mai mici. Este posibil să aștepți cel puțin două ore dacă le vizitezi într-un weekend.

Podgoriile Montmartre

Podgoria Montmartre se află în această zonă a Parisului de peste 800 de ani și este acum ultima podgorie activă din întreg orașul! Vinul și Parisul sunt două dintre lucrurile noastre preferate. Faceți o vizită jurul lunii octombrie când sezonul culesului strugurilor începe la Fête des Vendanges.

Canalizările din Paris

Îți place să vezi niște sit-uri subterane din Paris? Faceți un tur unic prin sistemul de canalizare labirintic cu tavan boltit – completat cu barca de canalizare și chiar un vagon de canalizare … intrigant, nu-I așa?

Domul bazilicii Sacré Coeur

Faimoasa Bazilică Sacré Coeur este una dintre cele mai emblematice sit-uri ale orașului, însă puțini oameni își dau seama că odată ce ai urcat pe terase pentru o priveliște frumoasă asupra Parisului, poți continua călătoria până în vârful Domului. Dacă vă simțiți în formă, atunci pentru aproximativ 6 – 8 €, puteți urca cele 300 de trepte înguste pentru a vedea o panoramă uluitoare asupra întregului oraș.

Flacăra Libertății

Cum ar fi să vezi o piesă iconică din New York, la Paris? După cum știți, Franța a oferit Statuia Libertății ca un cadou Statelor Unite, Flăcarea Libertății prezentând semnul acestei prietenii pe pământ francez. Dacă plănuiți o vizită, coborâți la stația de metrou, „Alma-Marceau” – în apropierea căreia se afla Flacăra Libertății.

Vizitați cel mai vechi cinematograf din Paris

Photo François Bouchon / Le Figaro

Amatorii de film, sunt mereu în căutarea de imagini noi sau vechi pentru a fi explorate, această frumusețe fiind un exemplu perfect. Până relativ recent, Le Louxor Palais Du Cinema se afla într-o stare deplorabilă. Din fericire, frumoasa clădire a fost restaurată în 2013, oferind vizitatorilor o bucățica de istorie pariziană pe care majoritatea vizitatorilor nu o au în vedere. Faceți o excursie aici într-o zi ploioasă și urmăriți fie filme contemporane sau, cu ocazii speciale, filme istorice franceze.

Vizitați Punctul Zero

Point Zero este epicentrul tradițional al Parisului și marchează punctul de distanță până oriunde altundeva din țară. În zilele noastre, a devenit un fel de loc legendar pentru a „dori” sau a cere anumite lucruri. Deși este localizat în centru, majoritatea vizitatorilor îl omit, întrucât este încastrat în pământ. Dacă decideți să mergeți în căutarea lui, este situat chiar lângă Notre Dame. Puteți arunca o monedă, săruta persoana iubită, puteți dansa și sperăm să vi se îndeplinească o dorință.

Lasă-l pe Salvador Dali să-ți spună ora

Situat deasupra Rue Saint-Jacques, acest curios cadran solar a fost proiectat de renumitul artist Salvador Dali. Există o mulțime de interpretări a ceea ce înseamnă această piesă, pe care încă a înțeles-o nimeni pe deplin.

Găsiți unul dintre medalioanele evazive ale Parisului

Paris Arago Amphotip

Presărate peste tot în oraș, există 135 de medalioane Arago de bronz pe care majoritatea vizitatorilor nu le observă. Deși arată total aleatoriu și par să nu urmeze nici o ordine, ele denotă de fapt tradiționalul timp al Parisului Meridian (la fel ca timpul mediu Greenwich la Londra). Încercați în următoarea călătorie la Paris să vedeți câți puteți observa.

Vizitați omul blocat în perete

„Trecătorul prin zid” este o statuie care pare a fi jumătate jumătate în zid și jumătate în afara lui. Cu toate că este popular în literatura franceză, majoritatea oamenilor nu au auzit povestea „Le Passe-Muraille” de Marcel Aymé, care se referă la un bărbat pe nume M. Dutilleul care descoperă că poate trece prin ziduri. Povestea spune că a devenit mult prea ticălos și capricios, rămânând blocat între pereți.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus