Aceste castele din Europa sunt desprinse direct dintr-o poveste

Castelele care punctează peisajul european are fiecare câte o poveste. Aceste structuri magnifice au supraviețuit războaielor, incendiilor, zecilor de generații și au trecut testul timpului.

De la Insulele Grecești până la stâncile abrupte din Scoția, fiecare castel aduce cu sine sute de ani de istorie și poate o poveste cu una sau doua fantome. Și, în timp ce majoritatea sunt construite din cărămidă și piatră, poveștile lor individuale sunt unice și intrigante și bucură vizitatorii din întreaga lume.

Faceți un pas înapoi în timp vizitând oricare dintre aceste castele romantice pe care regii și reginele le-au numit cândva “acasă”, pentru a vă simți regește chiar și doar pentru o zi.

Palatul Pena, Sintra, Portugalia

Castelul colorat se află înălțat pe dealurile de deasupra orașului portughez. Construit în 1854, castelul este adesea folosit de președintele Republicii Portugheze și de alți oficiali guvernamentali. Castelul este, de asemenea, înconjurat de o pădure vastă cu plante din întreaga lume, exact așa cum și-a dorit regele Ferdinand al II-lea.

Alcazar, Segovia, Spania

Alcázar din Segovia, situat la 53 de mile nord-vest de Madrid, a fost construit inițial ca o fortăreață pe o colina dintre două râuri, dar a servit și ca palat regal, închisoare de stat și academie militară. Deși nu se cunoaște adevărata vârstă a castelului, cea mai veche documentare a Alcázarului datează de la începutul secolului al XII-lea. Vizitatorii sunt încurajați să profite de „Turnul lui Juan”, unde pot avea vederi uluitoare ale împrejurimilor.

Castelul Astypalaia, Grecia

Castelul venețian de la Querini, Chora – Grecia, se află în deasupra întregii comunități, exteriorul său din piatră neagră contrastând puternic cu orașul tradițional alb grecesc. Castelul, construit inițial de John Querini în 1204 ca adăpost împotriva piraților, invită acum călătorii din întreaga lume să vină să petreacă aici puțin timp.

Castelul Hohenwerfen, Austria

Castelul Hohenwerfen din Austria este o structură uimitoare care datează de mai bine de 900 de ani. Castelul va lăsa mulți vizitatori fără suflare, literalmente, deoarece se află la peste 2000 de metri deasupra nivelului mării. Cetatea este acum un muzeu și oferă zilnic tururi ghidate ale colecției sale extinse de arme, precum și a crescătoriei de șoimi care oferă demonstrații de zbor folosind diverse păsări de pradă.

Castelul Dunnottar, Scoția

Cetatea Clifftop, cunoscută sub numele de Castelul Dunnottar, se crede că a fost construită pentru prima dată în Scoția în Evul Mediu timpuriu. Cufundate în istorie, rămășițele castelului încă mai includ casa turnului din secolul al XIV-lea, precum și palatul său din secolul al XVI-lea și a fost cândva reședința Earls Marischal, una dintre cele mai puternice familii din istoria Scoției. Castelul oferă tururi zilnice, deși funcționează într-un program sezonier și se închide atunci când vremea este neplăcută.

Kasteel de Haar, Olanda

Deși fundația de la Kasteel de Haar datează din 1391, situl a fost reconstruit complet în 1892 și afișează acum toată măreția începutului secolului XX. Interiorul castelului este umplut cu sculpturi ornamentale din lemn, mobilier din pluș și porțelan vechi din Japonia și China. Proprietarii castelului, familia Van Zuylen van Nijevelt, continuă să locuiască în casă timp de o lună în fiecare an, așa cum au făcut-o de mai bine de un secol.

Castello del Monte, Italia

Castelul Monte din Puglia, Italia poate părea familiar și cu un motiv întemeiat: Castelul este prezentat pe partea din spate a piesei italiene de 1 Euro. Construcția castelului a fost finalizată în 1240 de Fredrick al ÎI-lea de Hohenstaufen, a cărei dragoste pentru știință este evidentă în forma unică octogonală a clădirii. Vizitatorii pot explora castelul pe tot parcursul anului, cu excepția zilei de Crăciun și a Anului Nou.

Castelul Chillon, Elveția

Castelul Chillon este situat pe țărmurile stâncoase, în apropierea graniței dintre Elveția și Franța. Clădirea, așa cum se află în prezent, este rezultatul unor sute de ani de renovări, deși locul a fost ocupat încă din epoca bronzului. Turiștii sunt bineveniți să cutreiere castelul și atracțiile sale, dar din iunie până în octombrie vizitatorii pot experimenta și ceva deosebit prin închirierea micii părți de plajă ascunsă discret de-a lungul malurilor Chillon.

Castelul Peleș, România

Castelul Peleș este ascuns la baza Munților Bucegi din micul oraș Sinaia. Comandat de regele Carol I în 1873 și finalizat în 1883, exteriorul plin de viață și colorat al castelului îl transformă în destinația perfectă de călătorie pentru cei care iubesc cărțile de povești. Fiecare dintre cele 160 de camere ale sale sunt decorate cu artă europeană, vitralii germane și pereți din piele. Deși nu este la fel de faimos precum Castelul Bran, denumit și casa lui Dracula situat la 30 de mile distanță, Castelul Peleș ar trebui să se afle în continuare pe itinerariul tuturor.

Castelul Neuschwanstein, Germania

Ca multe alte cetăți, Castelul Neuschwanstein a fost construit pe un teren accidentat, ca refugiu sigur. Pitorescul castel alb bavarez a fost menit să fie casa personală a lui Ludwig II din Bavaria, dar a fost deschis publicului imediat după moartea sa la sfârșitul anilor 1800. Climatul dur din zonă a avut un efect dăunător asupra fațadelor de calcar, care vor fi renovate în următorii câțiva ani. Interiorul, însă, rămâne la fel de fermecător ca oricând, împodobit cu lebede albe care denotă simbolul creștin al „purității.

Castelul Chenonceau, Franța

Castelul Chenonceau de lângă satul Chenonceaux, Franța se întinde pe malul râului Cher și a fost construit în jurul secolului al XI-lea. Amestecul de arhitectură oferă castelului un aspect unic. Castelul a trecut prin ambele războaie mondiale, fiind folosit că secție de spital în primul și a supraviețuit unui bombardament al germanilor în iunie 1940.

Castelul Malbork, Polonia

Castelul din Malbork este o mănăstire fortificată din secolul al XIII-lea, aparțînând ordinului teutonic. Castelul medieval din cărămidă este desemnat oficial patrimoniu mondial UNESCO și este unul dintre monumentele istorice naționale ale Poloniei. Castelul restaurat meticulos, care a fost o dată casa regilor polonezi, îi întâmpină pe vizitatori pe tot parcursul anului, pentru a vizita atât terenul cât și interiorul său spectaculos.

Kylemore Abbey, Irlanda

Kylemore Abbey și grădina cu pereți victorieni se află la doar o oră de Galway, Irlanda. Castelul elaborat a fost construit la sfârșitul anilor 1800 de către Mitchell Henry MP, un om de afaceri liberal care dorea ca moșia să se laude cu „toate inovațiile epocii moderne”. Castelul acoperă aproximativ 40.000 de metri pătrați și are peste 70 de camere. Vizitatorii sunt invitați la discuții despre istorie care au loc de trei ori pe zi. Tururi în Walled Garden au loc pe tot parcursul verii.

In Love with the Wind, Bulgaria

„ In Love with the Wind” este un castel contemporan construit în 1996 de Georgi Kostadinov Tumpalov pentru a-și îndeplini visul din copilărie. Clădirea a fost construită folosind 20.000 de tone de piatră extrasă din Munțîi Strandzha și are grădini la fel de extravagante, un lac artificial și multe altele. Castelul este deschis zilnic vizitatorilor.

Castelul Eltz, Germania

Castelul Eltz este o structură izbitoare care se ridică de pe dealurile de deasupra râului Moselle între Koblenz și Trier, Germania. Castelul medieval este încă deținut de o ramură a aceleiași familii care a locuit acolo în secolul al XII-lea. Actualii proprietari ai castelului, invită oaspețîi să viziteze zilnic și să cutreieră interiorul, să vadă mobilierul din ultimele opt secole și să facă o excursie prin rezervația naturală care înconjoară proprietatea.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus