Canada

Canada

Canada poate că este a doua cea mai mare ţară a lumii, dar este şi una dintre destinaţiile favorite a multor turişti. Locuită încă din anul 24.500 î.e.n., Canada a fost importantă în primul rând datorită resurselor sale naturale generoase şi a locaţiei privilegiate, în nordul Lumii Noi. Şi-a câştigat un nume pe plan internaţional datorită manufacturilor, mineritului şi sectorului de servicii. Astăzi îşi continuă moştenirea în aceste domenii de activitate şi adaugă listei ştiinţa şi tehnologia. Cu toate acestea, în ciuda specialităţilor moderne pe care le dezvoltă, ţara reuşeşte să rămână actractivă pentru vizitatorii săi, pentru ca oferta turistică este una diversă, cu sute de muzee, galerii de artă, parcuri tematice, rezervaţii naturale şi obiective turistice captivante, la preţuri rezonabile.

De la Bannf la Insula Baffin, de la Toronto la Tofino, Canada este un stat remarcabil. Fie că eşti un dependent de adrenalină, în căutare de aventuri inedite, în afara traseelor turistice convenţionale, fie că eşti un explorator, dornic să afle şi să înveţe lucruri noi în fiecare zi, un iubitor al vieţii urbane, al culturii sau a produselor culinare sofisticate, Canada te va împăca oricum. Întinzându-se pe o lungime de 5.500 km de la Atlantic la graniţa dintre Yukon şi Alaska, Canada se mândreşte cu o diversitate copleşitoare de peisaje: o zonă de coasta spectaculoasă, accidentată şi neatinsă în mare parte de piciorul omului, păduri colosale, lacuri de smarald suportând o largă varietate de viaţă sălbatică, preerii întinse sau munţi maiestoşi, oraşe cosmopolite şi destinaţii izolate, excentrice.

Oraşele canadiene sunt progresiste, vibrante şi listate frecvent între cele mai bune locuri pentru a locui. Vancouver, Ottawa, Montreal sau Quebec au fost constant menţionate în diverse clasamente privind calitatea vieţii. Toronto, o amestecătură de peisaje urbane diversificate, este situat într-o locaţie selectă, pe malurile lacului Ontario, în timp ce capitala Ottawa conţine un important mănunchi de muzee şi simpaticul Rideau Canal pentru patinaj pe gheaţă în timpul iernii. Zgârie-norii din Montreal apără moştenirea francofonă a oraşului, dar dacă vă uitaţi mai atent, veţi descoperi şi străduţe cu un iz de vechi, pavate cu piatră sau tradiţii vechi de secole. La o aruncătură de băţ de Munţii Stâncoşi canadieni se găseşte Calgary, o destinaţie îmbogăţită de petrol şi emanând aerul obieceiurilor rurale, de cowboys. Răcorosul Vancouver, spre deosebire, pare să le aibă pe toate: munţi, plaje, un parc central incredibil şi o mâncare excelentă.

În timp ce sunteţi în aer liber şi vă bucuraţi de marile metropole, nu uitaţi de experienţele pe care Canada le poate oferi. Puteţi să schiaţi pe pantele abrupte din British Columbia, să navigaţi pe apa golfurilor izolate din Nova Scoţia sau să învăţaţi să mânuiţi un lasou într-o fermă din Alberta. Puteţi să capturaţi cadre minunate ale urşilor grizzly în Yukon, să priviţi bucăţile de aisberg trecând pe lângă coasta Newfoundland sau să ascultaţi zgomotul asurzitor al cascadei Niagara. Puteţi să faceţi excursii prin podgoriile Canadei, să pescuiţi moluşte sau să vă înfruptaţi dintr-o friptură suculentă.

Canada este o naţiune de emigranţi, astfel că poate fi cu adevărat cosmopolită – aproximativ 20% din populaţie este născută în afara ţării (până la aproape 45% la Toronto). În timp ce alte ţări ale lumii au evitat emigrările, Canada a recunoscut importanţa lor pe plan economic şi social şi continuă să primească un număr important de tineri talentaţi şi educaţi de peste ocean în fiecare an. Într-adevăr, în 2010 au sosit în Canada peste 280.000 de rezidenţi permanenţi, cel mai mare număr din ultimii 50 de ani. Şi contrar noilor tendinţe ale emigrării din Europa din prima partea a secolului XX, majoritatea noilor veniţi sunt asiatici. Mulţumită politicii financiare precaute, economia Canadei a rămas la un nivel rezonabil în timpul crizei financiare globale şi rămâne una din naţiunile cele mai bogate ale lumii şi un loc apreciat pentru a lucra şi a-ţi desfăşura afacerile.

Cu peisajele sale naturale incredibile, multitudinea de activităţi în aer liber, oraşe moderniste ce privesc doar spre viitor şi porţiuni enorme de sălbăticie nelocuită, Canada oferă nenumărate oportunităţi oricărui tip de turist.

Best Western Tin Wis Resort 3*

Best Western Tin Wis Resort 3*

British Columbia
De la 588 Euro / 5 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Croaziera in Canada la bordul navei Norwegian Sky - 10 nopti

Croaziera in Canada la bordul navei Norwegian Sky - 10 nopti

Québec
De la 925 Euro / 10 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Disney Cruise Line - Croaziera 10 nopți în Hawaii (din Vancouver) la bordul navei Disney Wonder

Disney Cruise Line - Croaziera 10 nopți în Hawaii (din Vancouver) la bordul navei Disney Wonder

Vancouver
De la 2411 Euro / 10 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Disney Cruise Line - Croaziera de 7 nopti in Alaska (din Vancouver) la bordul navei Disney Wonder

Disney Cruise Line - Croaziera de 7 nopti in Alaska (din Vancouver) la bordul navei Disney Wonder

Vancouver
De la 1597 Euro / 7 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Emerald Lake Lodge 4*

Emerald Lake Lodge 4*

British Columbia
De la 648 Euro / 5 nopti / persoana in camera dubla / room only
Fairmont Chateau Whistler 5*

Fairmont Chateau Whistler 5*

Canada
De la 1063 Euro / 4 nopti / persoana in Fairmont Room / mic dejun
Fogo Island Inn 5*

Fogo Island Inn 5*

Fogo Island
De la 1558 Euro / 2 nopti / persoana in Labrador Suites / mic dejun
Oak Bay Beach Hotel 5*

Oak Bay Beach Hotel 5*

Canada
De la 1416 Euro / 7 nopti /persoana in Boutique Suite Residential / fara masa
Oferta speciala de la KLM: bilet avion Bucuresti - Toronto

Oferta speciala de la KLM: bilet avion Bucuresti - Toronto

Canada
De la 555.00 Euro / Persoana / Dus-intors
Sonora Resort  5*

Sonora Resort 5*

Canada
De la 1578 Euro / 3 nopti / persoana in Double Room Club / pensiune completa
Summerland Waterfront Resort & Spa 4*

Summerland Waterfront Resort & Spa 4*

Canada
De la 41 Euro / persoana / noapte / Studio Bluff / Fara masa
The Fairmont Empress Hotel 5*

The Fairmont Empress Hotel 5*

British Columbia
De la 1278 Euro / 4 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Waters Edge Shoreside Suites 4*

Waters Edge Shoreside Suites 4*

British Columbia
De la 402 Euro / 5 nopti / persoana in camera dubla / room only