10 locații din Scoția pe care fiecare fan „Outlander” ar trebui să le viziteze

O poveste cuprinzătoare despre călătoriile în timp și dragostea durabilă, adaptată din cărțile Dianei Gabaldon, „Outlander” a devenit o senzație internațională. Deși povestea de dragoste a lui Claire și Jamie Fraser îi menține pe cei mai mulți fani captivați, spectacolul este, de asemenea, sinonim cu peisajele, istoria și cultura Scoției. Primul sezon este filmat în întregime în Scoția și multe scene din următoarele sezoane au loc, de asemenea, acolo. Chiar și unele dintre scenele aparent filmate în Franța și America de Nord au fost filmate în Scoția și, ca atare, țara găzduiește o multitudine de locații pentru fanii „Outlander” care speră să meargă pe urmele personajelor lor preferate.

Kinloch Rannoch (Craigh na Dun)


Cercul de piatră de la Craigh na Dun este cel mai iconic decor din întreaga serie Outlander, fiind portalul prin care Claire (și mai târziu Geilis, Brianna și Roger) călătoresc înapoi în Scoția secolului al XVIII-lea. Pietrele în sine, deși se pare că au fost inspirate de pietrele Callanish de pe insula Lewis, au fost fabricate din spumă de poliester pentru spectacol. Cu toate acestea, decorul uluitor, în vârful dealului, în care se află, poate fi găsit chiar lângă satul Highland Kinloch Rannoch. Peisajul uimitor de frumos din jurul satului este, de asemenea, recunoscut ca peisajul rural pe care Frank și Claire îl explorează în luna de miere de după război în sezonul unu și sunt definite de văi înverzite, lacuri adânci și munți falnici.

Falkland (Inverness din anii 1940)


Primul sezon al „Outlander” începe cu vacanța lui Frank și Claire la Inverness, în anii 1940. Scene din sat apar din nou în sezonul doi (când Claire se întoarce în timpul ei în ajunul bătăliei de la Culloden și în viitor când Claire și Brianna călătoresc la Inverness pentru înmormântarea reverendului Wakefield). Cu toate acestea, „Outlander’s” Inverness nu este orașul modern cu același nume. În schimb, satul Falkland din Fife servește drept loc de filmare pentru aceste scene. Astăzi, vizitatorii pot sta în dna. Baird’s Guest-house (cunoscut și sub numele de The Covenanter Hotel) și pot admira Fântâna Bruce, așa cum face fantoma lui Jamie în timp ce privește cu camera de hotel a lui Claire.

Doune Castle (Leoch Castle)

 
În serial, Castle Leoch este reședința clanului Mackenzie, prezidat de unchiul matern al lui Jamie, Colum Mackenzie. Aici Jamie și Claire se cunosc mai întâi după ce Claire cade în mâna rebelilor Highlanders în urma călătoriei sale printre pietre. Castle Leoch este fictiv, desigur, iar rolul său pentru seria TV îl are Castelul Doune. Situată în apropiere de satul Doune din Stirling, această cetate din secolul al XIII-lea rămâne în mare parte intactă, în ciuda războaielor de independență scoțiene și este acum deschisă vizitatorilor. Se afla sub patronajul Historic Environment Scotland. De asemenea, îl puteți recunoaște din „Monty Python și Sfântul Graal”, ca și Castelul Winterfell, așa cum este prezentat în episodul pilot din „Game of Thrones”.

Midhope Castle (Lallybroch)


Casa ancestrală a lui Jamie, cunoscută sub numele de Lallybroch sau Broch Tuarach, apare de multe ori în „Outlander”. O vedem prima dată în sezonul unu când Jamie o duce pe Claire acolo pentru prima dată; din nou în sezonul trei când Jamie locuiește acolo ca un haiduc după bătălia de la Culloden și mai târziu când el și Claire se reunesc; și în sezonul patru, când Brianna ajunge la castel după ce a călătorit printre pietre, din America secolului XX. Scenele exterioare de la Lalllybroch au fost filmate la castelul Midhope, o casă turn din secolul al XVI-lea situată pe terenul Hopetoun Estate lângă Linlithgow din vestul Lothian. Casa în sine este acum semi-abandonată și nu se poate intra în siguranță, dar vizitatorii proprietății o pot vedea din exterior (atâta timp cât nu există activitate agricolă programată în zonă).

Hopetoun House (Duke of Sandringham’s Estate)


Hopetoun Estate găzduiește, de asemenea, Hopetoun House, care apare în mod regulat în „Outlander” în sezoanele unu, doi, trei și patru. Considerată una dintre cele mai frumoase case impunătoare din Scoția, această capodoperă din secolul al XVIII-lea oferă locația de filmare a scenelor amplasate la moșia Ducelui de Sandringham, la Helwater (unde Jamie este trimis de Lord John Gray, după bătălia de la Culloden) și la Ellesmere Estate (unde se naște fiul nelegitim al lui Jamie). Curtea din spatele grajdurilor va fi, de asemenea, familiară fanilor, după ce a servit drept fundal pentru mai multe scene de stradă pariziene în sezonul doi. Hopetoun Estate este deschis vizitatorilor pe tot parcursul anului, cu tururi ghidate rezervate în prealabil, oferite vineri, sâmbătă și duminică.

Glencorse Old Kirk


În primul sezon, începutul lui Jamie și Claire ca unul dintre cele mai iubite cupluri fictive din toate timpurile, este consolidat cu o căsătorie aranjată pentru a o proteja de Black Jack Randall. Biserica în care are loc această uniune este Glencorse Old Kirk, situată pe terenul proprietății private Glencorse House, la periferia orașului Edinburgh. Deoarece casa este proprietate privată, nu se poate pur și simplu să vizitați biserica; cu toate acestea, vizionările private pot fi aranjate prin intermediul site-ului web Glencorse. Fanii „Outlander” care au o nuntă pe plan vor fi, de asemenea, încântați să afle că biserica este disponibilă pentru a fi închiriată pentru ceremonii scoțiene cu adevărat romantice, completate de oportunități magice de fotografie pe aleile spectaculoase din parc.

Palatul Linlithgow (închisoarea Wentworth)


Unele dintre cele mai dramatice și controversate scene din „Outlander” au loc la închisoarea Wentworth, situată la un castel fictiv aflat la frontierele scoțiene. Aici, Jamie este condamnat și torturat de Black Jack Randall la sfârșitul sezonului unu înainte de a fi în cele din urmă salvat de Murtagh și oamenii săi. Locația de filmare a închisorii este Palatul Linlithgow din West Lothian. Acest reper istoric a servit ca reședință regală pentru monarhii Scoției în secolele XV și XVI și a fost locul de naștere al reginei Maria a Scoției. În 1746 a fost distrus de un incendiu. Acum, este o atracție majoră pentru vizitatori, aflată în grija Historic Environment Scotland.

Dean Castle (Beaufort Estate)


În sezonul doi din „Outlander”, Jamie și Claire decid că, dacă nu pot deturna răscoala jacobită, atunci trebuie să încerce să se asigure că este un succes. Se întorc în Scoția din exilul din Franța și se îndreaptă spre Beaufort Estate, casa bunicului lui Jamie, Lord Lovat, pentru a solicita asistență militară. Casa impunătoare a lui Lovat este nimeni alta decât Dean Castle, un reper din secolul al XIV-lea care a servit ca cetate a lorzilor din Kilmarnock timp de peste 400 de ani. Unul dintre acești lorzi s-a alăturat rebeliunii prințului Bonnie Charlie în viața reală. În prezent, castelul este închis din cauza renovărilor care se așteaptă să fie finalizate până în vara anului 2021; dar vizitatorii îi pot admira exteriorul în timp ce explorează Country Park, cu trasee de pădure, fermă urbană și loc de joacă pentru copii.

Blackness Castle (Fort William)


În calitate de reședință al lui Black Jack Randall, Fort William apare frecvent în „Outlander”. Acesta este locul în care Jamie primește bătăile brutale care marchează începutul urii sale pentru Randall și este locul în care Claire este închisă după ce a fost capturată de “hainele roșii” în timp ce încerca să fugă la Craigh na Dun în primul sezon. În sezonul doi, vizităm Fort William împreună cu Brianna și Roger, aproximativ 200 de ani în viitor. Locația de filmare pentru toate scenele de la Fort William este Blackness Castle, o fortăreață asemănătoare unei nave, construită pe malul Firth of Forth lângă Edinburgh de către familia Crichton în secolul al XV-lea. Adesea denumit „Nava care nu a plecat niciodată”, castelul este acum administrat de Historic Environment Scotland și întâmpină vizitatorii pe tot parcursul anului.

Culloden Battlefield


Bătălia de la Culloden este punctul culminant al celui de-al doilea sezon „Outlander”, cu flashback-uri prezentate și în primul episod din sezonul trei. Scenele de luptă propriu-zise nu au fost filmate la Culloden datorită statutului său de monument de război administrat de National Trust for Scotland; în schimb, conflictul a fost reconstituit într-un câmp lângă Cumbernauld, în Lanarkshire de Nord. Cu toate acestea, câmpul de luptă este un punct de interes util pentru orice fan „Outlander”, cu un centru de vizitatori care explică importanța acestuia ca și conflict final al răscoalei iacobite (și ultima mare bătălie purtată vreodată pe pământul britanic).

Veți putea vedea liniile de luptă marcate de steaguri roșii și albastre și pietrele memoriale care marchează mormintele comune ale diferitelor clanuri. Adevăratul memorial Fraser apare în episodul final al sezonului doi, când Claire din secolul al XX-lea se întoarce în Scoția și vine să-i aducă omagiul lui Jamie, pe care, din greșeală, îl crede mort.


Puteți face același lucru pentru toți Frasers, Mackenzies, Macdonalds și alte clanuri care au murit în încercarea lor de a păstra modul de viață Highland pentru generațiile viitoare.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus