De ce sa rezervi produse prin portalul nostru?
Pentru ca…
- datele tale sunt sigure 100%, iar la destinatie nu vei avea surprize.
- portalul nostru este “viu” si nu un motor de cautare complet automat. Ofertele afisate sunt atent selectate de cei mai experimentati consultanti.
- beneficiezi de Asistenta. Daca te pierzi in detalii si nu stii ce sa alegi sau, de exemplu, ai nevoie de un sfat pentru o vacanta cu mai multe destinatii, un consultant Perfect Journey te poate ajuta la orice ora.
- pentru a anula o rezervare, daca ai gresit sau te-ai razgandit, contacteaza un agent si te va ajuta fara a te lovi de mesaje automate sau de un robot la capatul firului.
- economisesti timp si bani. Daca nu gasesti ceea ce cauti in urma unei simple cautari, poti apela la un consultant Perfect Journey pentru o oferta personalizata in cel mai mic detaliu.

Descriere

Tarifele pot varia in functie de disponibilitate si perioada de calatorie (in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii).
 
Dintre toate orasele istorice, Roma este cel mai fascinant. Sunt mai multe de vazut aici decat in oricare alt oras din lume, cu ruine de peste 2000 de ani in mijlocul unei arii urbane. Poti petrece o luna aici si tot nu vei descoperi tot ce e de vazut. Din punct de vedere istoric, este special; ca o capitala europeana, este unic.

Pentru un turist, toate astea sunt mult mai putin evidente pe langa incarcatura istorica a orasului. Desigur, se intalnesc trasaturile clasice ale orasului, cele mai vizibile fiind Coloseum-ul, Forumul si Colina Palatina. De aici porneste un lant aproape neintrerupt de monumente: de la timpuriile bazilici crestine, bisericile romane, palatele renascentiste, pana la fantanile si bisericile perioadei baroce, care, mai mult poate ca oricare alta epoca, a contribuit la aspectul actual al orasului. Mai exista si epoca moderna, de la arhitectura predominanta neoclasica a post-unificarii pana la edificiile din perioada lui Mussolini. Toate aceste epoci diferite se impletesc pana la un grad coplesitor: sunt biserici medievale peste bazilici antice deasupra palatelor romane; case si blocuri incorporeaza fragmente din coloane erodate romane, sculpturi si inscriptii; drumuri si piete care urmeaza linia vechilor amfiteatre si stadioane.

Campo de' Fiori - Amplasată în apropierea faimoasei Piazza Navona, Campo de’Fiori este o piațetă dreptunghiulară cu mici spații comerciale amenajate (tarabe, mici localuri și magazine, etc.). În perioada medievală, în acest loc era o pajiște – de aici și numele, tradus prin „Câmpul cu Flori”. 
Piazza Navona - Poate cea mai renumită piațetă a Romei, Piazza Navona datează de la sfârșitul secolului al XV-lea, păstrând și astăzi forma Stadionului lui Domițian, aflat anterior în acest loc. Construit în anul 86 e.n., la ordinul Împăratului Domițian, stadionul avea o arenă mai mare decât Colosseum, fiind dedicat festivalurilor și evenimentelor sportive, iar spectatorii stăteau în zona în care sunt amplasate astăzi clădirile din jurul Piațetei Navona.
Castelul Sant'Angelo - Conceput inițial ca mausoleu pentru Împăratul Hadrian, Castelul Îngerilor a fost construit între 135 și 139 e.n. Construită din rocă vulcanică și beton roman, clădirea a fost transformată ulterior în reședință de către papii medievali.
Treptele Spaniole - Una dintre piațetele din Roma care atrage un număr mare de turiști, Piazza di Spagna este conectată de biserica franceză Trinita dei Monti prin 135 de scări, denumite Treptele Spaniole. Ideea de a lega cele două monumente a apărut în secolul al XVII-lea, materializându-se abia în 1725, sub amprenta arhitecților Francesco de Sanctis și Alessandro Specchi. În fiecare an, în luna mai, Treptele Spaniole sunt decorate cu azalee roz, astfel că peisajul este superb.
Fontana di Trevi - Cu o faimă inegalabilă, Fontana di Trevi a fost inaugurată în 1762, după designul lui Nicola Salvi. Cu o înălțime de peste 26 metri și o lățime de aproape 50 metri, fântâna în stil baroc conține o compoziție cu sculpturi ale unor personaje mitologice (zeul Neptun, flancat de doi tritoni). 
Muzeele Vaticanului - Fondate de Papa Iulius al II-lea, încă din secolul al VI-lea, Muzeele Vaticanului se află în interiorul orașului papal și conțin unele dintre cele mai importante relicve din lume. În total, sunt 54 de săli de muzeu, dar printre cele mai apreciate atracții se numără scara în spirală, camerele lui Rafael sau Capela Sixtină. Sub patronajul lui Papa Iulius al II-lea, Michelangelo a pictat capela, între 1508 și 1512, operă de o valoare inegalabilă, considerată astăzi a fi capodopera artistului.  
Panteonul - Construit încă din 126 e.n. ca templu dedicat zeilor romani, Panteonul este cea mai bine conservată clădire ridicată de romani, precum și cea mai importantă clădire veche din lume cu acoperișul original intact. 
Bazilica Sfântului Petru - Centru al religiei catolice și importantă atracție turistică, Bazilica Sfântului Petru este o biserică uriașă:  cu o înălțime interioară de aproape 120 metri, construcția ar putea adăposti cu ușurință Statuia Libertății. 
Colosseum - Cel mai mare și cel mai faimos amfiteatru din vremurile romane, Colosseum a fost început pe vremea Împăratului Vespasian, în 72 e.n., fiind încheiat de către fiul său, Titus, în 80 e.n. Colosseumul putea adăposti circa 50.000 de spectatori, ce puteau intra prin nu mai puțin de 80 de căi de acces.

Numar catalog: ROM15189

Detalii

3 nopti cazare cu mic dejun.

Cazare

Best Western Blu Hotel Roma este amplasat în cartierul rezidențial plin de viață Portonaccio, la 1 km de gara și stația de metrou Tiburtina. Această proprietate de 4 stele oferă un restaurant, un bar și Wi-Fi gratuit în întreaga incintă.

Camerele izolate fonic și dotate cu aer condiționat au un decor clasic sau contemporan și includ un minibar și un TV cu ecran plat cu canale prin satelit. Fiecare beneficiază de o baie privată cu uscător de păr şi articole de toaletă gratuite.

În fiecare zi se servește un mic dejun tip bufet cu produse dulci și sărate, care include ouă, mezeluri și prăjituri, precum și băuturi calde și reci. Restaurantul Grano Duro este specializat în preparate locale și mâncăruri clasice din bucătăria italiană.

Personalul de la Blu Hotel Roma vă poate asigura servicii de bilete, închirieri auto și transfer de la/la aeroport. De asemenea, la proprietate se pot rezerva excursii de vizitare a centrului Romei și a zonelor înconjurătoare, precum Tivoli. 

Tiburtino este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de puncte de atracţie antice, monumente și explorarea centrului istoric.

Masa

Mic dejun

Transport

Agentia noastra va poate asigura transportul catre aceasta destinatie.

Pret informativ bilet avion: de la 75 euro/persoana

0 Comentarii


Scrie un comentariu


captcha