Oslo

Oslo

Fie ca veti dori sa calatoriti in perioada soarelui de la miezul noptii sau in timpul sezonului alb, primavara cand totul inverzeste sau toamna cand natura se imbogateste in culori, Oslo este fascinant indiferent de sezon!

Situat la capatul unui fiord in forma de gat de lebada si inconjurat de dealuri si paduri pe 3 laturi, Oslo este un oras idilic fiind numit adesea si „cel mai mare sat din Europa”. In acelasi timp este si capitala nordica cu cea mai rapida dezvoltare si declarata de mai multe ori consecutiv, capitala cu cele mai bune conditii de trai.

Cele mai importante atractii ale faimoasei capitale vikinge sunt: Primaria (locul unde au loc decernarea si banchetul premiului Nobel pentru Pace),Kvadraturen, vechiul centru al orasului stabilit de regele Christian al IV-lea, noua cladire a Operei, Fortareata Akershus, cel mai important monument medieval al Norvegiei, construit in jurul anului 1300, Domkirke(Catedrala), Parlamentul, Teatrul National, Universitatea, Palatul Regal, cu gradinile regale Slottsparken, Parcul de Sculpturi Vigeland (192 de sculpturi in granit, bronz si fier, totalizand 650 de figuri ale sculptorului Gustav Vigeland, expuse in aer liber in cel mai mare parc al orasului). Majoritatea obiectivelor sunt insiruite de-a lungul strazii principale Karl Johans Gate si sunt usor de explorat mergand pe jos.

Daca va doriti sa evadati pentru cateva ore din oras, optati pentru o croaziera pe incantatorul fiord Oslo, in care veti putea admira frumusetea peisajelor oferite de insulitele idilice cu casute de vacanta si locuri de pescuit. In nicio alta capitala europeana nu veti avea mai puternic sentimentul ca natura defineste orasul mai mult ca in Oslo!

Tara Norvegia
City Break la Oslo - First Hotel Millennium Hotel 3*

City Break la Oslo - First Hotel Millennium Hotel 3*

Oslo
De la 328 Euro / 3 nopti / persoana / camera dubla / mic dejun
The Thief Hotel

The Thief Hotel

Oslo
De la 173 Euro / persoana / noapte / camera dubla / mic dejun