Bari

Bari

Oraşul Bari este capitala regiunii italiene Puglia şi a provinciei Bari. Este situat în sudul Italiei, pe coasta Adriaticii. Oraşul se află la 299 km distanţă de capitala Italiei, Roma, iar cel mai apropiat oraş important este Lecce, la 95 km distanţă.

Bari, al doilea oras ca marime din sudul Italiei, a fost initial un centru comercial, industrial si agrar important, un port activ si un punct al unei retele importante de schimb de marfuri cu estul Europei.

Originile sale sunt in stransa legatura cu activitatile maritime, in Evul Mediu existand, de-a lungul coastei, un cartier construit pe un tipar aparent originar dupa modelele romane si mai apoi readaptat modelulul bizantin.

In vechiul oras inca mai exista ramasite ale civilizatiilor care au marcat istoria orasului Bari. Romanii au transformat orasul intr-un port maritim bogat capabil sa gazduiasca duzine de corabii care transportau vinuri si cereale venind din tara in mari cantitati.

Bizantinii au dezvoltat comertul orasului pana cand au venit normanzii si au transformat orasul Bari din punct de vedere arhitectonic, construind biserici, piete si palate.

Orasul este indeosebi faimos ca o poarta inspre exterior, prin care calatorii merg pe feriboturi spre destinatii din alte tari. Insa Bari are valoare in sine, ca oras. Partea veche pastreaza aranjamentul medieval si multe cladiri si locuri cu valoare istorica. Desi aceasta zona era un loc periculos din punct de vedere infractional, investiile din prezent au facut din Bari Vecchio o destinatie atractiva pentru turisti.

Tara Italia
Borgobianco Resort & Spa-MGallery by Sofitel 5*

Borgobianco Resort & Spa-MGallery by Sofitel 5*

Bari
De la 282 Euro / 4 nopti / persoana / camera dubla / mic dejun
Croaziera 2021 in  Italia, Croatia si Grecia la bordul navei Costa Deliziosa - croaziera 5 nopti

Croaziera 2021 in Italia, Croatia si Grecia la bordul navei Costa Deliziosa - croaziera 5 nopti

Bari
De la 358 Euro / 5 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Croaziera 2022 in Italia, Muntenegru, Grecia si Albania la bordul navei MSC Sinfonia - 7 nopti

Croaziera 2022 in Italia, Muntenegru, Grecia si Albania la bordul navei MSC Sinfonia - 7 nopti

Bari
De la 1176 Euro / 7 nopti / cabina interioara / pensiune completa