Alonissos

Alonissos

Binecuvantata cu un peisaj natural de o frumusete ireala si incojurata de insulitele ce impanzesc arhipelagul, Alonissos este o insula din Grecia ideala pentru cei care vor sa gaseasca linistea si sa se bucure de plimbarile relaxante prin padurile de conifere, crangurile de maslini si livezile din regiune. Insula este cea mai izolata din grupul Sporades si aici se afla Parcul national acvatic, un refugiu pentru specii rare de pasari marine, delfini si foci mediteraneene, monachus monachus.

“Íkos”, asa cum se numea insula in antichitate, a fost mai intai locuita de Stafylos (care inseamna strugure), fiul lui Dionisios si al Ariadnei. Aceasta legenda explica legaturile stranse, inca din cele mai vechi timpuri, ale acestor locuri cu viticultura. Vasele purtand marca “IKION” au fost exportate in intreaga lume antica, confirmand inca o data faima insulei in ce priveste producatorii de vinuri. Potrivit mitologiei, Pileas, tatal lui Achile, a fost ingropat pe insula Alonissos. Acesta este motivul pentru care cel de-al doilea nume al insulei este “Achilliodromia”. De-a lungul timpului au aparut diferite versiuni ale acestui nume, cum ar fi: “Hiliodromia”, “Liadromia” sau “Diadromia”.

Alonissos a fost una dintre primele insule locuite din Marea Egee, asa cum indica ruinele asezarilor neolitice descoperite la Capul Kokkinokastro (care inseamna “Castelul Rosu”). Pe Insula Yioúra, prezenta omului a fost prima oara detectata in secolul 9 i.e.n., potrivit descoperirilor din pestera lui Ciclop.

Tara Grecia

Momentan nu exista oferte disponibile in aceasta locatie.