Hamburg

Hamburg

Hamburg este al doilea oras ca marime din Germania, are 1.740.000 locuitori si este situat in nordul Germaniei, pe malul raului Elba.

Hamburg este un oras-stat in toata puterea cuvantului, caci este independent de alte state ale Germaniei. A fost mereu un oras international, mai ales datorita pozitiei sale strategice care a permis si facilitat comertul international, ducand la crestere economica importanta si continua. Hamburg si-a pastrat traditia si renumele de oras deschis, dar discret. Locuitorii sai, la fel ca majoritatea celor din Nordul Germaniei, pot parea foarte rezervati la inceput, dar dupa un timp devin calzi si primitori.

Turistii nu vor intampina probleme legate de transport in acest oras, caci sistemul de transport public este foarte dezvoltat, iar mijloacele de transport sunt disponibile la orice ora. In timpul noptii, un serviciu special de transport nocturn, numit “Nachtbus” este pus in functiune, iar toate cartierele sunt legate de centrul orasului. Bilete pentru transportul in comun pot fi cumparate din statii sau de la soferi si sunt de mai multe tipuri: pentru distante scurte, pentru o singura calatorie sau pentru intreaga zi. Pentru a cumpara bilete care sa fie valabile o saptamana sau pe termen mai lung, turistii trebuie sa mearga la Hauptbanhof sau Bahnof Altona sau pot cumpara de la orice oficiu de bilete sau de la soferi un card ce acopera cheltuielile cu transportul public, vizitele la muzeu si alte lucruri similare. Pe tot parcursul zilei, pe strazi si in statiile de taxi se gasesc taxiuri cu care turistii pot circula, iar cei mai multi taximetristi accepta plata prin intermediul cardului de credit. Deplasarea in interiorul orasului se poate realiza si cu ajutorul bicicletelor, care sunt puse la dispozitia turistilor de unele hoteluri sau pot fi inchiriate de la magazine specializate.

Hamburg gazduieste numeroase evenimente care au loc in anumite perioade ale fiecarui an. Una dintre cele mai importante zile care este celebrata in acest oras este ziua portului (Hafengeburtstag), care atrage milioane de oameni la inceputul lunii mai. Are loc o parada a vapoarelor, numeroase standuri sunt amplasate si este sarbatorita bogatia orasului. In fiecare an, comunitatea japoneza din Hamburg sarbatoreste Festivalul Florii de Cires intr-o atmosfera de pace si bucurie. Sarbatorile stradale sunt foarte populare in acest oras si au loc vara. Dintre cele mai importante amintim: Altonale, in Ottensen si Bergedorfer Stadfest in Bergedorf.

Unul dintre cele mai cunoscute muzee din Hamburg este muzeul de arta Hamburger Kunsthalle. Construit in anul 1869, faimosul muzeu gazduieste colectii de arta din secolele 13-18, picturi ale secolului 19 si lucrari de arta moderna si contemporana. Printre cele mai valoroase lucrari care sunt expuse aici sunt picturi ale secolului 17, incluzand cateva realizate de Rembrandt, lucrari apartinand romantismului german (incluzand piese de Friedrich si Runge), dar si colectii impresioniste si ale modernismului clasic. Muzeul este deschis de marti pana duminica, iar pretul intrarii este de aproximativ 10 euro, in functie de expozitie.

Tara Germania
Croaziera 2021 in Germania, Irlanda si Marea Britanie la bordul navei MSC Preziosa - 10 nopti

Croaziera 2021 in Germania, Irlanda si Marea Britanie la bordul navei MSC Preziosa - 10 nopti

Hamburg
De la 808 Euro / 10 nopti / persoana in cabina interioara Bella / pensiune completa
Croaziera de grup in Islanda la bordul navei MSC Preziosa - 12 zile

Croaziera de grup in Islanda la bordul navei MSC Preziosa - 12 zile

Hamburg
De la 1799 Euro / pachet 12 zile / persoana in cabina interioara / pensiune completa