Chamonix

Chamonix

Renumita statiune de schi Chamonix este situata la poalele muntelul Mont – Blanc, cel mai inalt punct din Europa cu 4810 m altitudine!

De ce Chamonix?
Este un paradis adevarat de schi si snowboard, cu multe restaurante excelente, apres – ski diversificat si totul numai la 1 ora distanta de la aeroportul din Geneva!

Statiuna de schi situata partial pe ghetar ofera senzatii de neuitat atat schiorilor cat si pentru snowboarderi, variante nelimitate de „off – piste”, partii insorite situate la altitudini mari.

Este o statiune adecvata mai mult pentru experti, incepatorii se pot simti putin “neglijati”. Datorita renumelui poate fi chiar aglomerata, iar fiind alcatuita din mai mult zone de schi, serviciul de skibus este chiar binevenit!

Statiunea ofera partii de schi intre altitudinea de 1035 si 3842 m. Din centrul localitatii Chamonix telecabina Aiguille du Midi in numai ½ ora ajunge la 3842 m altitudine. Acest punct ofera o panorama de 3600 si este si punctul de plecare catre Vallee Blanche. O descensiune de 22 km lungime prin zapada proaspata, un paradis de “powder – ski”. Acest itinerariu nu este nici marcat si nici supravegheat! Va recomandam sa optati pentru un ghid montan!

Din localitatea Chamonix trenul de ghetar urca pana la altitudinea de 1913 m la Montenvers. Locatia ofera o panorama catre ghetarul Mer de Glace (“marea de gheata”) si acces la inima ghetraului prin pestera de gheata, cu sculpturi refacute anual!

Tara Franta

Momentan nu exista oferte disponibile in aceasta locatie.