Bordeaux

Bordeaux

Orașul Bordeaux este renumit pentru industria vinurilor, de altfel foarte dezvoltată, în orașul francez se regăsesc cele mai bune vinuri din lume fabricate în mod natural prin procese cunoscute numai de către producători. Totuși, în oraș se regăsesc numeroase grădini, muzee, conace, cafenele cochete și terase, zone menite să îmbogățescă cunoștințele, dar și să relaxeze turiștii. Centrul orașului a păstrat conacele tradiționale, motiv pentru care partea centrală a Orașului Bordeaux mai poartă și numele de „Micul Paris”. Vestul şi sudul oraşului sunt constituite din edificii moderne şi tot aici se regăseşte o comunitate universitară plină de viaţă din care fac parte peste 60 000 de studenţi. Campusul Bordeaux este de asemeni cea mai mare comunitate de studenţi din Franţa.

Oraşul Bordeaux poate fi vizitat în orice perioadă a anului, dar vara, străzile metropolei se tranformă într-un furnicar de turişti străini. În Bordeaux mersul pe bicicletă este deja o tradiţie, atât locuitorii cât şi turiştii aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport dintr-o parte în alta a oraşului. În Bordeaux există aproximativ 580 de kilometri de piste pentru bicilişti, fapt care transformă bicicleta într-un excelent mijloc de transport.

Vizitatorii aleg să-şi petreacă vacanţa în Bordeaux pentru a profita de frumuseţile oraşului şi de relaxarea pe care o oferă. Cele mai frumoase obiective turistice se regăsesc în centrul metropolei acolo unde se află şi conacele tradiţionale vechi de sute de ani. Şi Biserica Ste Croix din Bordeaux este o construcţie impresionantă, însă dacă ajungi în Bordeaux nu trebuie să ratezi o plimbare pe malurile Râului Garonne, pentru că doar de acolo te vei bucura de o privelişte minunată care surprinde toate podurile oraşului. Plimbările pe apă, cu feribotul sunt o altă oportunitate pentru turişti, de pe Râul Garonne vei admira întregul Bordeaux.

Tara Franta

Momentan nu exista oferte disponibile in aceasta locatie.