Zagreb

Zagreb

Adesea trecuta cu vederea de catre turistii care se indrepata catre coasta, Zagreb-ul este o destinatie turistica fascinanta,intrunind calitatile Europei occidentale si rasaritene. Orasul, capitala politica, economica si culturala a Croatiei, vibreaza de energie, insa pastreaza si ceva din rafinamentul specific unui oras vechi.

Cladirile sobre austro-ungare din centrul orasului gazduiesc restaurante elegante, insa si buticuri la moda, puburi si berariile cu agitatia lor specifica. In galeriile de arta prolifice sunt expuse operele comunitatii artistice, salile de concert gazduiesc recitalurile vedetelor internationale, iar in cluburi rasuna hit-urile momentului.

Favorizati de prezenta coastei situate la numai 3 ore distanta, locuitorii Zagreb-ului apreciaza locatiile in aer liber. Chiar si pe timp de iarna, parcul care imparte orasul in doua este rareori gol, iar la sosirea primaverii intreaga suflare a orasului se indreapta catre cafenelele in aer liber, pentru a se bucura de stralucirea soarelui de dupa-amiaza. In timpul week-end-ului, parcul Maksimir, situat in estul orasului, este destinatia predilecta a biciclistilor, dar si a amatorilor de plimbari si de jogging. Vara, daca locuitorii capitalei nu se indreapta catre coasta, se orienteaza catre lacul situat in sud-vestul orasului, pentru a inota, pentru plimbari cu barca sau pentru a dansa in dicoteca situata pe malul lacului. Muntele Medvednica, situat la cateva statii de tramvai distanta, ofera la randul sau posibilitatea de a practica alpinismul si skiatul, dar si de a admira orasul de la inaltime.

Indiferent de conditiile meteo, in Zagreb se gasesc oricand ocazii numeroase de relaxare sau distractie, de la pub-uri la muzee si galerii de arta, de la concerte la locuri pentru cumparaturi.

Tara Croatia

Momentan nu exista oferte disponibile in aceasta locatie.