Split

Split

Riviera Split este unul dintre acele colțuri ale lumii unde vă veți simți mai bine decât acasă. Primul locuitor al Splitului a fost împăratul roman Dioclețian, despre care spun că a fost „ciudat”. O astfel de stare de spirit s-a transmis cu succes de-a lungul generațiilor, astfel încât Split astăzi, în afară de frumoasa arhitectură, istoria bogată, soare și natură încântătoare, oferă și „al cincilea element”, care este trăit cu inima. Odată ce cunoașteți Split, îl veți memora cu siguranță pentru totdeauna și veți reveni cu plăcere.

Casele de piatră și satul eco-etno din Stara Podstrana (Podstrana veche) amintesc de modul tradițional de viață al fermierilor de pe carsticul dalmat. Lângă biserica Sf. Martin, în Podstrana, se presupune că este îngropat și generalul roman Lucius Artorius Castus, despre care se crede că a fost Artur, primul rege englez. În Podstrana, în afară de legendele istorice, puteți să vă bucurați de plimbări în natură și de relaxare pe frumoasele plaje. 

În apropiere de Split se află rămășițele așezării Salona, fostul centru a provinciei romane Dalmația. Apropiatul Klis a fost „cheia Dalmației” în secolele16 și 17, care a fost apărat de atacurile turcești de către războinici viteji – kliški Uskoci (apărători de turci). Mai departe în interior este situat Sinj, patria alkarilor, care au fost de asemenea cruciali pentru apărarea Dalmației de turci. Bătăliile acelea sunt memorate în jocul cavaleresc „Sinjska alka” care a fost pus de către UNESCO pe lista patrimoniului mondial imaterial.

Split are și o ofertă mare de concerte, festivale și expoziții, care vor mulțumi și pe cei mai pretențioși. Vitalitatea orașului o simțiți în Pazar, piața principală a orașului, și continuați să absorbiți atmosfera locală în plimbarea pe Riva, promenada centrală din Split.

Cu numeroasele plaja, Split și Podstrana ademenesc seducător turiștii care răspund la apelul Mării Adriatice. Iar plaja orășeană centrala din Split numită Bačvice, provoacă la picigin – sportul local autohton care constă din aruncarea unei mingiuțe și aruncatul lipsit de griji în bancul cu apă mică.

Tara Croatia
Ivana Villa 3*

Ivana Villa 3*

Split
De la 575 Euro / noapte / vila ptr 10 persoane