Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik, cea mai importantă destinație turistică din Croația, o dată inexpugnabilul oraș-fortăreață, astăzi este pentru mulți favoritul oraș-muzeu. Fortărețele și turnurile istorice, parte a complexului de ziduri cu o lungime de 1940 de metri, sunt o întâmpinare impresionantă pentru numeroșii vizitatori. Dubrovnik pa prezenta bogatul patrimoniu istoric în interiorul zidurilor groase, și excursia „culturală” va fi completată de diferite manifestații – de la cele de teatru, muzicale și până la cele de film.

Dubrovnik ascunde cea mai importantă parte a arhitecturii sale în Orașul vechi care, în afară de renumitele ziduri, este protejat și de către UNESCO. O priveliște memorabilă asupra orașului vechi este oferită vizitatorilor atât în timpul plimbării pe zidurile orașului, cât și de pe dealul Srđ, cu o înălțime de 413 de metri și pe care duce o telecabină.

În Orașul vechi va întâmpina vizitatorii pe strada sa principală Stradun, cu fântâna Onofrio, o magnifică construcție arhitecturală, care deja timp de 600 de ani este locul de întâlnire pentru tineretul din Dubrovnik.

Plimbarea continuată în josul promenadei Stradun vă va duce la noi delicii arhitecturale – palatul Sponza și Palatul Rectorului. În muzeul Palatul Rectorului este păstrat și mobilierul original cu care Dubrovnik aduce aminte de zilele de glorie a trecutului medieval.

Comoara de aur cu relicve impresionante se află în catedrala în stil baroc, iar în apropiere se află și minunata fațadă a barocei Bisericii Sf. Blasie – patronul orașului. În Dubrovnik se află și una dintre cele mai vechi farmacii din Europa, care așteaptă vizitatorii minunatului oraș vechi în mănăstirea franciscană din secolul 14.

UNESCO a protejat „dublu” orașul Dubrovnik. În afară de orașul vechi, și celebrarea sărbătorii Sf. Blaise face parte din lista patrimoniului cultural mondial, și anume a celui imaterial.. Sărbătoarea Sf. Blaise încântă cu tradiția sa îndelungată, începută în secolul 10, și cu bogăția obiceiurilor care se leagă de aceasta.

Un alt eveniment cultural care celebrează Dubrovnik, este tradiționalul Festival de vară din Dubrovnik. În diferite locații din orașul vechi interpretează numeroși actori, dansatori și muzicieni, iar Dubrovnik oferă cea mai atractivă scenă în fortăreața Lovrijenac, pe o stâncă de 37 de metri.

Sunetele de muzică răsună și în atriumul Palatului Rectorului, unde muzicieni de renume mondial participă la Festivalul de muzică de cameră „Julian Rachlin și prietenii”.

Dubrovnik este și orașul filmului. Festivalul de Film Libertas adună deja de ani de zile în programul său filme din diferite părți ale lumii care vorbesc în orice fel despre libertate – un simbol atât de important al orașului Dubrovnik, încât cuvântul Libertas (latin pentru libertate), arborează pe steagul oficial al orașului.

Tara Croatia
Vacanta de lux 2021 la bordul yachtului Evrima - de la Dubrovnik pana la Atena - 9 nopti

Vacanta de lux 2021 la bordul yachtului Evrima - de la Dubrovnik pana la Atena - 9 nopti

Dubrovnik
De la 6946 Euro / 9 nopti / persoana in cabina dubla / All Inclusive