Puerto Rico

Puerto Rico

Porto Rico (sau Puerto Rico în spaniolă) este cu siguranţă una dintre cele mai vizitate insule din Caraibe, insula unde totul străluceşte. Îmbogăţită cu o mulţime de munţi şi văi adânci, hectare întregi de recife de corali, păduri tropicale, peşteri şi plaje cu nisip auriu, Porto Rico este un loc căruia nu-i veţi putea găsi niciun defect.

La fel cum sugerează şi traducerea numelui, „portul bogat”, Porto Rico este o insulă cu o cultură bogată şi unică, cu o istorie captivantă, conturată în principal de spanioli, la care se adaugă influenţele americane şi africane. Porto Rico are o formă dreptunghiulară şi este cea mai mică dintre Antilele Mari, în a căror componenţă intră alte insule mai mici cum ar fi Mona, Vieques şi Culebra. Situată între Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic de Nord, Puerto Rico acoperă o suprafaţă de 9.104 kilometri pătraţi şi este înconjurată de câmpii joase.

San Juan este capitala situată pe malul de nord-est. Poziţia în zona tropicală a globului îi permite insulei Porto Rico să se bucure de un climat cald şi plăcut pe tot parcursul anului, cu o temperatură medie situându-se între 22 şi 27 grade Celsius. Climatul este caracterizat de umiditate ridicată, ajungând până la 80%; ploile apar mai ales din octombrie (coincide cu sezonul uraganelor) şi durează pana în aprilie. Porto Rico este un loc plin de viaţă, de muzica şi dans provenind din toate colţurile lumii.

Porto Rico oferă vacanţe ieftine, dar şi vacanţe de lux. Bine, lăsând la o parte alternativele de transport care nu echivalează în niciun fel cu cele de pe rutele europene, cazarea şi bunurile de consum sunt la preţuri decente. Viaţa de noapte de aici este uimitoare; este o insula ce dispune de numeroase cazinouri, baruri şi cluburi. Nu puteţi avea o vacanţă perfectă fără a vă petrece ceva timp pe una dintre plajele superbe ale insulei. Imaginaţi-vă într-un hamac pe malul oceanului ascultând cântecul valurilor.

Plajele cele mai bune pentru înot sunt Ponce, Pine Grove Beach şi Playa Santa, pentru navigare Plaja Rincon şi Isabella Beach, iar pentru un peisaj magnific alegeţi Boqueron Beach, Sun Bay sau Flamenco. Dacă doriţi să fiţi singuri, alegeţi Las Paldas şi La Jungla două plaje potrivite pentru singuratici, iar dacă sunteţi cu familia, ideală este Luquillo Beach.

El Yunque („pădurea de nori”) este de departe cea mai mare atracţie naturală în Porto Rico, situată la est de San Juan, în Munţii Luquillo. Este o comoară naturală ce oferă o floră cu peste 150 de specii de ferigi şi arbori unici. Fauna de aici include animalele sălbatice, reptilele, păsările şi amfibienii. Puteţi admira faimosul papagal „Parrot de Puerto Rico”, o specie pe cale de dispariţie. Rezervaţia naturală Las Cabezas de San Juan este o altă atracţie naturală celebră, poziţionată în nord-estul insulei şi cuprinde şapte sisteme ecologice diferite, inclusiv lagune, păduri virgine de mangrove, plaje de nisip şi recife de corali.

Castillo de San Felipe del Morro (vechiul San Juan), care este un fort construit în secolul al XVI-lea, găzduieşte un teren de golf cu 9 găuri. Muzeul de Artă din Puerto Rico are o colecţie tot mai mare de lucrări impresionante ale unor artişti locali. În imediata apropiere puteţi găsi grădini botanice, precum şi un teatru, ce prezintă spectacole de toate tipurile.

Jumătate dintre locurile de cazare din Porto Rico sunt situate în capitala San Juan, cu facilităţi şi preţuri diferite. Puteţi alege de la hotelurile situate pe plajă sau hotelurile special concepute pentru vacanţele în familie, până la hotelurile de tip boutique, spa-uri, resorturile romantice. Porto Rico este unul dintre acele locuri de care vă veţi aminti întotdeauna cu plăcere, retrăind la nesfârşit aceleaşi emoţii.

Croaziera in Puerto Rico,U.S.Virgin Islands,St.Thomas,St.Maarten,St.Lucia si Barbados la bordul navei Rhapsody of the Seas® - 7 nopti

Croaziera in Puerto Rico,U.S.Virgin Islands,St.Thomas,St.Maarten,St.Lucia si Barbados la bordul navei Rhapsody of the Seas® - 7 nopti

Puerto Rico
De la 1157 Euro / 7 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Dorado Beach, a Ritz-Carlton Reserve 6*

Dorado Beach, a Ritz-Carlton Reserve 6*

Puerto Rico
De la 3190 Euro / 7 nopti / persoana in East Beach Ocean Reserve, One Bedroom,1 King Bed / fara masa