Anguilla

Anguilla

Dacă doriţi o vacanţă liniştită şi o evadare din viaţa de zi cu zi, într-o destinaţie mai retrasă dar exclusivistă, Anguilla este locul ideal. Celebrităţile năvălesc aici pentru a profita de tradiţia locală de păstrare a intimităţii, staţiunile de lux şi selecţia de peste 70 de restaurante. Scufundările în preajma recifelor şi a epavelor sunt activităţile de divertisment cele mai populare dar, în timpul nopţii, este foarte probabil să petreceţi prin dans, într-unul din cluburi, până în zori.

Oamenii nu sosesc în Anguilla pentru obiectivele turistice. Plajele, resorturile şi restaurantele sunt atracţiile reale ale locului. Acestea fiind spuse, cu siguranţă că o să doriţi să vizitaţi istoricul district Olde Valley, aflat în capitala The Valley, să vă opriţi la The Heritage Collection, cel mai bun muzeu de pe insulă, să vă luaţi binoclurile şi să priviţi păsările din zona lacurilor de sare, să mergeţi în larg pentru o partidă de pescuit sau să vă scufundaţi printre epave între recifele de corali.

Micuţa Anguilla are 33 de plaje, toate gratis şi deschise publicului larg. Coasta din partea de nord, cu deschidere la Oceanul Atlantic, are cele mai mari valuri şi cele mai multe plaje izolate. Locaţiile populare, precum Sandy Ground, Shoal Bay, Rendezvous Bay şi Meads Bay dispun de restaurante şi baruri situate pe malul mării, precum şi staţiuni care oferă un nisip alb ca laptele, zone propice pentru practicarea surfingului. Retrasul Little Bay poate fi accesat doar cu barca. Sandru Island şi Scilly Cay sunt insule micuţe cu baruri pe plajă şi servicii gratuite de transport dinspre insule principală.

Resorturile turistice de lux, dotate adesea cu restaurante de clasă mondială, par să fie regula în Anguilla. Atenţia vi se poate încrepta către Cap Juluca, o fantezie maură transbordată pe pe ţărmul Mării Caraibilor, Mallihuana, cu al său spa incredigil şi restaurantul său gourmet franţuzesc. Hotelul CuisinArt este cunoscut pentru programele sale wellness. Totuşi, Anguilla dispune şi de alte hoteluri, pensiuni sau vile mai ieftine, chiar şi în locaţii atât de populare precum Sandy Ground.

Belmond Cap Juluca Resort 6*

Belmond Cap Juluca Resort 6*

Anguilla
De la 3752 Euro / persoana / 7 nopti / Deluxe Bf King / mic dejun
Zemi Beach House 5*

Zemi Beach House 5*

Anguilla
De la 231 Euro / persoana / noapte / Superior Room / mic dejun