Guiana Franceza

Guiana Franceza

Situată între Caraibe şi bazinul Amazonului, în America de Sud, Guyana Franceză este un paradis înţesat de bogăţii naturale şi câteva arii protejate cu grijă, adăpost pentru mai multe specii de animale. Întemeiată iniţial de francezi în 1604, ţara a câştigat în notorietate prin închisoarea de maximă securitate din locul cunoscut acum ca şi Insula Diavolului, în funcţie până în 1951. În ziua de astăzi, structura vechilor facilităţi este menţinută cu mare grijă, dar cei mai mulţi dintre europeni sunt atraşi în Guyana Franceză de baza spaţială europeană de la Kourou, loc de unde agenţia europeană îşi lansează sateliţii.

Guyana Franceză este şi gazda unui amestec colorat de culturi. Un ţinut nativ, un pământ al explorărilor şi fost centru al comerţului de sclavi din regiune, istoria extraordinară a Guyanei Franceze şi-a pus amprenta în fiecare sector al societăţii din vremurile contemporane şi poate fi simţită într-un număr important de locuri aproape mitice: Iles du Salut, ce include infama Insulă a Diavolului, locul în care prizonierii erau ţinuţi, Mount Favard, tabăra de transport de la Saint-Laurent du Maroni şi biserica Iracoubo.

De la întâlnirile cu varietatea de culturi autentice până la observarea locului de naştere al ţestoaselor Dermochelyidae, de la examinarea vieţii de condamnat din colonie până la navigarea de-a lungul râurilor maiestoase, de la căutătorii de aur până la observarea faimoşilor papagali Tucan sau incredibilele lansări ale rachetelor Ariane, Guyana Franceză dispune de foarte multe lucruri de oferit.

Tara America de Sud

Momentan nu exista oferte disponibile in aceasta locatie.