Ecuador

Ecuador

Din punct de vedere al standardelor de mărime ale ţărilor din America de Sud, Ecuador este un stat de mici dimensiuni, însă lucrurile cele mai importante nu vin totdeauna de acolo de unde te aştepţi. Intersectată de linia ecuatorului, cu o parte în emisfera nordică şi una în cea sudică, este cea mai mică dintre ţările din preajma Munţilor Alpi, un microsistem ce include tot ce este important şi fascinant despre America Latină.

Înghesuită între Columbia în partea de nord, Peru spre sud şi est şi mărginită de Oceanul Pacific la vest, Ecuador reuşeşte să se susţină cu succes, în ciuda acestor vecini cu greutate, păstrându-se compactă, cu o infrastructură bună şi destul de mică pentru a fi explorată cu uşurinţă. Dispune de o asemenea diversitate extrordinară, atât geografică, cât şi biologică, încât absolut toate itinerariile sunt concepute pentru excursii de neuitat. Într-o singură zi de condus este posibil să luaţi un mic dejun format din fructele exotice ale junglei şi să conduceţi apoi pe coasta Pacificului pentru a servi la cină excelentele fructe de mare.

Această diversitate a atras iniţial cercetătorii şi exploratorii, incluzându-l aici pe Charles Darwin. În perioada contemporană nu mai trebuie să fiţi un pionier al ştiinţei pentru a aprecia tot ce vedeţi si exploraţi pe cont propriu. Şi această teorie se aplică şi dacă vă abateţi de la traseele binecunoscute. Chiar dacă principalele oraşe se mândresc cu facilităţi moderne şi o gamă variată de hoteluri, cafenele, restaurante şi baruri, Ecuador este în esenţă o destinaţie sălbatică, naturală şi autentică din punct de vedere cultural.

Quito în sine este unul din centrele turistice ale Americii de Sud. A doua cea mai înaltă capitală a lumii, dupa La Paz sau chiar prima dacă luăm în calcul faptul ca Sucre, capitala de facto a Boliviei se găseşte 100 de metri mai jos, se mândreşte cu o locaţie spectaculoasă şi a primit statutul de obiectiv protejat UNESCO. Localităţi mai mici, precum Guayaquil, Cuenca, Otavalo şi Banos beneficiază de o atmosferă mai autentică şi o multitudine de atracţii şi motive întemeiate de a fi vizitate. Pe măsură ce călătoriţi prin Ecuador, căutaţi arhitectura colonială atractivă, pieţele multicolore indigene sau festivităţile tradiţionale sau siturile arheologice ce dezvăluie istoria bogată a ţării.

Ecuador dispune de o mulţime de parcuri şi rezervaţii naturale şi este unul dintre cele mai importante habitate naturale pentru păsări din întreaga lume. Adăugând Galapagos, o altă destinaţie de viaţă sălbatică exclusivistă, putem obţine o ţară ideală pentru eco-turism. Ideal pentru observarea păsărilor şi pentru turismul în mijlocul naturii, Ecuador oferă şi locuri excelente pentru scufundări. Pentru cei ce doresc să rămână pe uscat, există câteva locuri excepţionale, ce oferă trasee pentru excursii îndelungate sau rute pentru alpinişti.

Exploraţi ţara pe două roţi sau pe spatele cailor, alegeţi să vă daţi cu barca pe apele curgătoare năvalnice, sa faceţi surf, paragliding sau să experimentaţi alte activităţi inedite. Indiferent de ce aţi dori să faceţi, toate sunt disponibile în Ecuador.

Momentan nu exista oferte disponibile in aceasta locatie.