Cartagena

Cartagena

Atracţia primordială o reprezintă oraşul istoric, mediu alcătuit din numeroase clădiri vechi care spun o poveste despre trecutul istoric al regiunii. Turnul cu Ceas este un important punct de reper în Cartagena, fiind o frumoasă construcţie din piatră ca mai toate clădirile din oraşul vechi. Cea mai veche parte a Cartagenei este Plaza Trinidad, regiunea datează din secolul al XIII-lea.

Castelul San Felipe este o cetate construită în anul 1657, proiectată de către inginerul olandez Richard Carr. Construcţia din piatră a fost ridicată cu scopul de a crea o barieră de protecţie împotriva piraţilor care treceau frecvent prin regiune în timp ce transportau aur din Europa.

Aproape de Cetatea San Felipe se află Dealul La Popa cu o înălţime de 150 de metri. Tot aici se află Mănăstirea Santa Cruz construită în secolul al XVII-lea care are şi o curte frumoasă. Regiunea oferă o privelişte mirifică asupra zonei portuare a Cartagenei, însă dealul este destul de greu de urcat din cauza reliefului abrupt. Se poate ajunge pe Dealul La Popa cu un taxi, însă preţul călătoriei este exorbitant.

Cel mai cunoscut şi vizitat muzeu din Cartagena este Palatul de Inchiziţie, localizat în Centrul Istoric al oraşului. Zona este o comemorare a inchiziţiei spaniole, moment în care mai multe persoane au fost condamnate şi torturate de crime împotriva religiei. Acest tribunal al inchiziţiei se concentrează mai mult pe practicile din afara Cartagenei. Muzeul Aurului este un alt punct turistic care merită vizitat. Edificiul adăposteşte numeroase colecţii preţioase ce merită să fie admirate.

Mulţi locuitori din Cartagena comercializează pe plajele din regiune fel de fel de produse, platouri cu fructe, bijuterii, şi oferă chiar şi servicii, mai ales masaje de relaxare.

Cartagena este un oraş mai puţin cunoscut în lume, dar este o alăturare inedită de aspecte istorice şi moderne. O vizită în Cartagena aduce un plus de cunoaştere a unei regiuni latine.

Tara Columbia
Ananda Hotel Boutique 5*

Ananda Hotel Boutique 5*

Cartagena
De la 96 Euro / persoana / noapte / Camera dubla / Mic dejun
Caribe By Faranda Hotel 5*

Caribe By Faranda Hotel 5*

Cartagena
De la 58 Euro / persoana / noapte / Double Room / Fara masa
Sofitel Legend Santa Clara Cartagena 5*

Sofitel Legend Santa Clara Cartagena 5*

Cartagena
De la 139 Euro / persoana / noapte / camera dubla / Mic dejun