Iguaçu National Park

Iguaçu National Park

Cascadele sau cataractele râului Iguazu constituie cea mai întinsă cădere de ape din lume. Dacă cascada Victoria din Africa aruncă neîncetat cel mai mare volum de apă curgătoare, iar cascada Angel din Venezuela deţine recordul celei mai înalte, aici, la Iguazu, putem admira cea mai „largă” şi mai diversificată cascadă de pe Terra. Aceasta deoarece sistemul de cascade Iguazu, situat la graniţa dintre Brazilia şi Argentina, este compus din nu mai puţin de 275 de cascade independente unele de celelalte, răspândite pe o suprafaţă totală de peste 2,7 kilometri pătraţi, căderea de ape de la Iguazu fiind mai lată chiar decât cascada Victoria.

În unele momente, depinde de poziţia în care se află, privitorii se simt aproape înconjuraţi de cascade: rotindu-şi privirea, pot „prinde” în câmpul vizual numai căderi de apă, pe o „întindere” de 260 de grade.

Cea mai spectaculoasă porţiune a cascadei este aşa numita „Garganta del Diablo”, cum o numesc argentinienii, sau „Garganta do Diabo”, în varianta brazilienilor. Este vorba de o formaţiune geologică în forma literei „U”, înaltă de 83 metri în punctul maxim, lungă de 700 metri şi lată de 150 metri.

Numele sub care este cunoscută astăzi, Iguazu, vine din dialectele indigene Tupi-Guarani, din termenii Y- care înseamnă apă – şi Uasu, adică mare, grandios, imens.

Tara Brazilia
Belmond Hotel das Cataratas 5*

Belmond Hotel das Cataratas 5*

Iguaçu National Park
De la 287 Euro / 2 nopti / persoana in camera dubla superioara / mic dejun