Guatemala

Guatemala

Guatemala este o țară montană de mici dimensiuni, binecuvântată cu priveliști naturale spectaculoase, o bogată cultură indigenă, o istorie colonială interesantă și o mulțime de ruine arheologice. Statul este situat în inima culturii Maya în America Centrală și dispune de câteva situri remarcabile împrăștiate pe toată suprafața, însă niciunul dintre ele nu are magnitudinea și măreția orașului antic Tikal, situat în tenebrele junglei.

Satele mayașe răspândite pe platourile înalte se găsesc în mijlocul unui peisaj fabulos, creat de vulcanii fumegânzi și lacurile spectaculoase, unde tradițiile și obiceiurile străvechi persistă încă, în ciuda celor cinci secole de dominație europeană. Cultura lor este exprimată în timpul celor câteva târguri săptămânale, prin îmbrăcămintea tradițională viu colorată, artizanaturile de excepție, limbile și dialectele pestrițe sau festivalurile religioase animate. Lacul Atitlan, o întindere adâncă de apă, înconjurată de vulcani și de satele Maya, sunt o combinație impresionantă de peisaje uluitoare și cultură tradiționala.

Societatea guatemaleză este divizată între tradițional și modern, fiecare dintre aceste două aspecte urmându-și propriul curs, într-o țară presărată cu reminiscențe ale trecutului colonial. Nicăieri în America Centrală moștenirea spaniolă nu este atât de evidentă precum în fermecătorul oraș Antigua, cu străzile sale pietruite, piețele și fântânile elegante, având vulcanii ca fundal. Interacțiunea dintre spanioli și populația indigenă a produs o populație mixtă, numita Ladinos, ce a îmbrățișat cultura europeană, cosmopolită.

Momentan nu exista oferte disponibile in aceasta locatie.