Durban

Durban

Oraşul Durban din vestul Africii de Sud este cunoscut turiştilor mai degrabă sub numele de oraşul Surf, graţie plajelor spectaculoase, ideale pentru acest gen de distracţie estivală.

Oraşul Durban se află în provincia KwaZulu Natal, fiind cea mai mare aşezare urbană a acesteia. În acelaşi timp, Durban este şi cel mai cunoscut port al Africii la Oceanul Indian. Aici, trăiesc circa 500.000 de oameni, pe o suprafaţă de aproximativ 226 kilometri pătraţi. Populaţia este formată din mai multe rase umane: africani de culoare, indieni, asiatici şi caucazieni.

Zona actualului oraş Durban a fost locuită pentru prima oară cu o mie de ani înainte de Hristos. Băştinaşii au fost însă hărţuiţi şi exterminaţi de triburile Bantu care au cucerit teritoriul. În 1497, Vasco Da Gama debarcă în actualul port Durban, pe care îl confundă însă cu o lagună formată la gura unui râu de munte, aşa că îi pune numele de Rio de Natal. Ulterior, alţi exploratori europeni realizează că este totuşi vorba despre un port în toată regula şi îi modifică denumirea în portul Natal.

În prezent, oraşul Durban este cel mai important port al Africii de Sud. Din punct de vedere turistic, deţine o falie de plajă fantastică, botezată The Golden Mile, amenajată în 1970 special pentru a întâmpina şi impresiona turiştii din toate colţurile lumii. The Golden Mile face legătura între apă şi oraş, oferind vizitatorilor plaje superbe destinate, în special, iubitorilor de surf, dar şi celor care vor să alerge la răsăritul soarelui, bicicliştilor şi persoanelor însoţite de animalele lor de companie.

Pentru bronzat şi bălăcit în apa caldă a oceanului au fost amenajate plaje private, destul de numeroase, separate între ele în mod artificial, cu piloni înfipţi în nisip.

Aceste plaje poartă nume exotice şi fiecare se adresează unui public aparte.

Tara Africa de Sud
Croaziera de Revelion in Africa de Sud, Mauritius, Reunion si Mozambique la bordul navei MSC Musica - 12 nopti

Croaziera de Revelion in Africa de Sud, Mauritius, Reunion si Mozambique la bordul navei MSC Musica - 12 nopti

Durban
De la 1597 Euro / 12 nopti / persoana in cabina interioara Bella / pensiune completa