Cape Town

Cape Town

Cape Town este al doilea cel mai mare oraș din Africa de Sud, fiind denumit Orașul Mamă al Africii de Sud din mai multe considerente. Cape Town este un oraș de o valoare istorică impresionantă, o metropolă cu o viață de noapte foarte dezvoltată, fiind o regiune care are multe de oferit vizitatorilor care îi trec granițele. Cape Town este un oraș foarte dezvoltat în ceea ce privește medicina, primul transplant de inimă efectuat pentru prima dată în lume a avut loc în Cape Town. La data de 3 decembrie 1967, medicul Christiaan Barnard salva pentru prima dată viața unui om printr-o operație de transplant de inimă ce a avut loc la Spitalul Groote Schuur.

De-a lungul timpului, Cape Town a fost locuit de numeroase colonii, chiar și europene. Popoarele diverse care s-au stabilit în regiune pentru anumite perioade de timp și-au lăsat ampenta pentru totdeauna, Cape Town fiind un mix interesant de culturi. Milioane de turiști de pretutindeni vizitează Cape Town și admiră cele mai interesante obiective turistice ale orașului.

Bo Kaap – Este cea mai pitorească zonă din Cape Town, fiind un cartier cu clădiri foarte colorate, străzi înguste, moschei. Cartierul este situat pe un deal, la sud-vest de centrul orașului și a fost locuit în trecut de sclavii musulmani din Asia de sud-est. Bo Kaap este o zonă filmată frecvent pentru diverse reportaje sau cadre cinematografice, fiind regiunea care denotă perfect viața simplă din Cape Town. Deseori Bo Kaap se transformă într-un târg uriaș unde locuitorii expun fel de fel de bunătăți alimentare pe care le vând sau le dau la schimb cu alte obiecte.

Castelul Bunei Speranțe
Este o clădire construită între anii 1666-1679, fiind cel mai vechi edificiu supraviețuitor al Africii de Sud. Interiorul său adăpostește o colecție de uniforme și obiecte militare, precum și un ansamblu de opere de artă. Un ghid turistic vă stă la dispoziție și vă poate povesti multe lucruri interesante cu privire la istoria Castelului Bunei Speranțe.

Plajele și sporturile pe apă
Cape Town este regiunea binecuvântată de natură cu ieșire la două oceane, și anume la Oceanul Atlantic și cel Indian. Astfel, plajele și apele învolburate ale acestora crează un mediu prielnic pentru turiștii care vor să profite de soare, nisip fin și ape întinse. Înotul este cu siguranță cea mai populară activitate pentru turiști, Stațiunea Muizenberg și regiunea False Bay fiind reale oportunități în acest sens.

Tara Africa de Sud
Hippo Boutique 4*

Hippo Boutique 4*

Cape Town
De la 319 Euro / 5 nopti / persoana in Double Room / mic dejun
ONE & ONLY Cape Town 5*

ONE & ONLY Cape Town 5*

Cape Town
De la 2861 Euro / 7 nopti / persoana in Marina Table Mountain Queen Room / mic dejun
Taj Cape Town 5*

Taj Cape Town 5*

Cape Town
De la 637 Euro/persoana / 7 nopti /Luxury City Facing Room/ Mic dejun
Turul podgoriilor din Cape Town

Turul podgoriilor din Cape Town

Cape Town
De la 155 USD / pachet