Situația curentă a călătoriilor în Israel

Guvernul israelian a anunțat seara trecută luarea deciziei de a înăspri condițiile de acces în Israel, timp de 14 zile, începând de Joi, 12 martie 2020, ora 20:00, cu scopul de a-și proteja populația de răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică persoanelor de orice naționalitate/cetățenie.

 Începând cu ziua de Joi, 12 martie 2020, ora 20:00, autoritățile vamale din Israel vor permite accesul în țară doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra în carantină pentru 14 zile de la momentul intrării în Israel. Carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar într-o locuință privată.

Turiștii aflați deja în Israel sau cei care urmează să plece în Israel în zilele următoare și care vor intra în țară până Joi la ora 20:00, își vor putea desfășura în mod normal călătoria.

Incepând de Joi, 12 martie 2020 ora 20:00, practic va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetățenilor israelieni sau turiștilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie în Israel).


Punctele de trecere vamală spre Iordania sunt deja închise. Turiștii aflați acum în Israel care au zboruri de întoarcere din Iordania sau care se află în Iordania și au zboruri de întoarcere din Israel, trebuie să meargă la punctele vamale cu 6 ore înainte de zbor și să prezinte biletele de avion. Totuși, autoritățile israeliene recomandă a se evita această opțiune.

Companiile aeriene au anunțat deja anularea temporară a zborurilor spre Tel Aviv și vă încurajăm să îi contactați pentru recuperarea contravalorii biletelor de avion sau pentru reprogramare. EL AL va continua să opereze zboruri astfel încât să asigure posibilitatea de transport a pasagerilor și a mărfurilor spre și dinspre Israel.

Pentru zborurile din perioada menționată, Wizz Air a trimis deja notificări de anulare/reprogramare, decizie valabilă până la data de 23 martie 2020.

Știm că este o situație fără precedent și înțelegem gravitatea momentului. Mesajul celor din Ministerul Turismului a fost să ne pregătim deja pentru „the day after”, pentru ziua în care lucrurile vor reveni la normal și vom reîncepe cu viteză maximă promovarea și vânzarea pachetelor.

Vom reveni cu informații pe masură ce le vom primi de la Ministerul Turismului din Israel. 

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus