De ce sa rezervi produse prin portalul nostru?
Pentru ca…
- datele tale sunt sigure 100%, iar la destinatie nu vei avea surprize.
- portalul nostru este “viu” si nu un motor de cautare complet automat. Ofertele afisate sunt atent selectate de cei mai experimentati consultanti.
- beneficiezi de Asistenta. Daca te pierzi in detalii si nu stii ce sa alegi sau, de exemplu, ai nevoie de un sfat pentru o vacanta cu mai multe destinatii, un consultant Perfect Journey te poate ajuta la orice ora.
- pentru a anula o rezervare, daca ai gresit sau te-ai razgandit, contacteaza un agent si te va ajuta fara a te lovi de mesaje automate sau de un robot la capatul firului.
- economisesti timp si bani. Daca nu gasesti ceea ce cauti in urma unei simple cautari, poti apela la un consultant Perfect Journey pentru o oferta personalizata in cel mai mic detaliu.

Descriere

Perioada: 1 - 12 noiembrie 2017.   EARLY BOOKING VALABIL PANA LA DATA DE  10 MAI 2017
 
Marocul este surprinzător. O ţară cu o veche civilizaţie berberă a deşertului, cu o strălucită cultură arabă, o ţară mediteraneană prin poziţia geografică, o poartă către Africa.  Regatul Marocului, astăzi o ţară modernă, multiculturală şi deschisă către lume, atrage anual 10 milioane de turişti dornici să-i descopere, fără prejudecăţi, culorile şi contrastele exotice.
 
Surprinzătoare sunt contrastele între tradiţional şi modernitate din vechile oraşe. Medine albe, cu bazaruri, moschei grandioase, şcoli coranice şi palate de basm, unde de secole viaţa curge la fel, alături de bulevarde largi cu clădiri frumoase, hoteluri, cluburi şi magazine de lux şi o infrastructură adecvată turismului modern. Surprinzătoare în acest loc fierbinte sunt şi parfumatele grădini răcoroase, iubite de marocani şi prezente în desenul covoarelor sau al decoraţiilor porţilor sau palatelor.
 
Surprinzătoare sunt jeepurile care trec în viteză pe lângă camilele care străbat molcom nisipurile fierbinţi ale Saharei. Surprinzătoare sunt aşezările berbere şi oazele, la fel de verzi ca şi ceaiul de mentă al ospitalităţii marocane, lângă care sunt studiouri cinematografice moderne unde se produc filme care iau premii prestigioase. Surprinzătoare sunt şi masivele muntoase Atlas şi Rif cu înalte vârfuri înzăpezite, canioane şi chei, loc ideal pentru excursii de plăcere sau expediţii care cresc adrenalina. Sau staţiunile moderne de pe litoralul mediteraneean şi atlantic cu plaje aurii şi ape albastre. Surprinzător este şi cum în aceeaşi zi se poate trece prin toate anotimpurile: se poate schia pe pantele înzăpezite ale Atlasului sau se poate face baie în Atlantic, în apropiere la Agadir.
 
Surprinzătoare este şi prezenţa turiştilor în marile moschei, care nu mai sunt doar lăcaşuri de rugăciune, ci şi obiective turistice  incluse în  traseele tururilor de vizitare.
 
Şi călătoriile au evoluat mult faţă de perioada când europenii se îmbracau în djellaba, iar femeile  se acopereau cu văluri pentru a nu încălca codul tradiţiilor marocane. Astăzi turişti îmbrăcaţi lejer, înarmaţi cu aparate de filmat sau fotografiat, vizitează şi sunt primiţi cu ospitalitate în locuri altădată interzise.
 
ZIUA 1. CLUJ - NAPOCA - CASABLANCA
Intalnire cu ghidul in Aeroportul International din Cluj-Napoca la ora 04:00 si pregatire pentru formalitatile de imbarcare. Decolare la ora 06:00 si aterizare in Casablanca la ora 14:05. Vizitam Moscheea lui Hassan al II-lea (exterior) construita partial deasupra oceanului, Cartierul Houbouss (cartier marocan tipic) si Piata Natiunilor Unite. Cina si cazare in Casablanca.
 
ZIUA 2. CASABLANCA - RABAT
Mic dejun. Plecare spre Rabat, capitala Marocului, unde ne oprim la Necropolele Chellah si vizitam din exterior Palatul Regal construit in stil arab, precum si Kasban Des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste Muzeul Artei Marocane.  Cina si cazare in Rabat.
 
ZIUA 3. RABAT - MEKNES
Mic dejun. Pe traseu vom vizita Volubilis, cel mai important sit arheologic din Maroc. Sosire la Meknes, supranumit si Versaillesul Marocului care este inclus de UNESCO in Patrimoniul Cultural al Umanitatii. Se viziteaza: Poarta Bab Monsour, Grajdurile Regale, Medina, Bulevardul Mohamed V. Cina si cazare in Meknes.
 
ZIUA 4. FES - MEDINA
Mic dejun. Deplasare spre Fes, orasul cu cea mai mare strada pietonala din lume. Se viziteaza prestigiosul Oras Imperial Fes - perla lumii arabe, capitala religioasa si spirituala a Marocului. Vom vizita Poarta Bab Boujloud, o poarta monumentala care se intinde pe una dintre cele mai aglomerate artere si este un bun punct de plecare pentru explorarea in interiorul zidurilor din Medina (inclusa in patrimoniul UNESCO): Inania Medersa, Mausoleul Moulay Idriss, Moscheele Andalusian si Quaraouiyine, Piata Najjarine si Piata de Condimente, Atarine Medersa, imprejurimile Karaouine Medina si Mellah. Cina si cazare in Fes.
 
ZIUA 5. FES - IFRANE - AZROU - MARRAKECH
Mic dejun. Plecare spre Marrakech trecand prin Immouzer du Kandar - un sat berber, ajungem in Ifrane - incantatoarea statiune de ski aflata intr-o padure de cedru din Atlasii Mijlocii. Vom vizita Azrou, un sat berber recunoscut pentru artizanatul in lemn si covoare.  Sosire in Marrakech, cina si cazare.
 
ZIUA 6. MARRAKECH
Mic dejun. Se viziteaza cele mai atractive obiective ale orasului Marrakech denumit si “ Perla sudului”: Medina, Mormintele Saadiene, Muzeul Dar si Said, Moscheea si Minaretul Koutoubia, Palatul Bahia, Gradina Menara si inima orasului - imensa piata publica, Piata Djemaa el Fna. Cina si cazare in Marrakech.
 
ZIUA 7. MARRAKECH - OUARZAZATE
Mic dejun. Plecam spre Ouarzazate sau orasul trandafirilor, un oraș marocan situat la Poarta Desertului unde se gasesc vestitele Studiouri Atlas, un loc preferat de marii producatori de film de la Hollywood. Vom vizita orasul Benhadou. Cina si cazare in Ouarzazate.
 
ZIUA 8. OUARZAZATE - AGADIR
Mic dejun. Plecare spre Agadir, o importanta statiune balneara si port la Oceanul Atlantic. Timp liber pentru baie si plaja. Cina si cazare in Agadir.
 
ZIUA 9. AGADIR
Mic dejun. Incepem vizitarea cu Orasul vechi - Agadir Oufella - Portul din Agadir si un centru al uleiului de argan. Timp liber si plaja in Agadir, cea mai bine amenajata statiune din Maroc, cu o plaja de 10 km de nisip fin auriu si clima placuta. Seara cina si cazare in Agadir.
 
ZIUA 10. AGADIR - CASABLANCA
Mic dejun. Plecare spre Essaouira, un mic oras portuar marocan, avand o panorama superba  asupra Oceanului Atlantic.  Seara se ajunge in Casablanca pentru cina si cazare.
 
ZIUA 11. CASABLANCA - FRANKFURT
Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare la ora 15:00 si sosire in Frankfurt la ora 19:45. Cazare in Frankfurt.
 
ZIUA 12. FRANKFURT – CLUJ-NAPOCA
Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare la ora 07:15 si sosire la Cluj-Napoca  la ora 12:10.

Detalii

 
Tariful include*:
 • avion Cluj-Napoca - Casablanca - Cluj-Napoca  (cu 2 escale)
 • taxe aeroport
 • bagaj de cala de 23 kg, bagaj de mana de 8 kg
 • transport local cu autocar/minibus dotat cu aer conditionat
 • 10 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri 4*, conform programului
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in Frankfurt la hotel 3*
 • vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
 • asistenta turistica in limba romana, ghid local
*mentiune: in cazul in care compania aeriana modifica taxele de aeroport tariful poate suferi mici modificari.
 
Tariful nu include:
 • asigurarea TRAVEL (medicala si storno): 68 lei/persoana (optionala dar recomandata)
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mese
 • taxe 25 euro (se achita in Maroc)
 • alte intrari la obiectivele turistice decat cele mentionate in program
 • intrarea la Moscheea Hassan II: aprox. 15 euro/persoana (optional - se achita la fata locului)
 
Preturile sunt calculate pentru grup minim de 20 de persoane.
Daca grupul este mai mic, tariful se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

Cazare

Cazarea se face la hoteluri de 4* in Maroc

Masa

Demipensiune

Transport

Transport cu avionul, plecare din Cluj

0 Comentarii


Scrie un comentariu


captcha