De ce sa rezervi produse prin portalul nostru?
Pentru ca…
- datele tale sunt sigure 100%, iar la destinatie nu vei avea surprize.
- portalul nostru este “viu” si nu un motor de cautare complet automat. Ofertele afisate sunt atent selectate de cei mai experimentati consultanti.
- beneficiezi de Asistenta. Daca te pierzi in detalii si nu stii ce sa alegi sau, de exemplu, ai nevoie de un sfat pentru o vacanta cu mai multe destinatii, un consultant Perfect Journey te poate ajuta la orice ora.
- pentru a anula o rezervare, daca ai gresit sau te-ai razgandit, contacteaza un agent si te va ajuta fara a te lovi de mesaje automate sau de un robot la capatul firului.
- economisesti timp si bani. Daca nu gasesti ceea ce cauti in urma unei simple cautari, poti apela la un consultant Perfect Journey pentru o oferta personalizata in cel mai mic detaliu.

Descriere

DATE DE PLECARE 2017: 28.05, 12.07, 15.08, 05.09
 
Romantica Italie de fiecare data te indeamna sa revii!

Este mereu surprinzatoare ... incepand de la bucataria Ligurica, drumetiile in Dolomiti, gelateriile Romei, buticurile artizanilor italieni, Carnavalul venetian, pizza napoletana, Cinque Terre, Toscana si Umbria, Coasta Amalfitana si Ischia si nu in ultimul rand, insoritele plaje de la Marea Adriatica. Peninsula italica se afla in sudul Europei cu extensie in Marea Mediterana, cuprinzand cateva insule mai mari ca Sicilia si Sardinia si alte 70 de insule mai mici.
 
La Nord, Muntii Alpi alcatuiesc frontiera naturala cu Franta, Elvetia, Austria si Slovenia. Cativa vulcani activi isi fac simtita periodic prezenta in peninsula, ca Vezuviul langa Napoli, Etna in Sicilia si Stromboli in Nordul Siciliei.
 
Italia este una din puţinele ţări europene unde se regăsesc aproape toate formele posibile de turism: ţara se mândreşte cu numeroase monumente aflate în patrimoniul cultural al umanităţii, are mii de kilometri de litoral, munţi impresionanţi, unde se pot practica în voie sporturile de iarnă, staţiuni balneoclimaterice, şi, în general vorbind, cam tot ce-i trebuie pentru a atrage în fiecare an zeci de milioane de turişti străini.
 
Dată fiind extraordinara densitate a monumentelor istorice şi a colecţiilor faimoase de artă din Peninsula Italică, reflectată şi prin existenţa a 41 de situri incluse pe lista UNESCO, nu este de mirare că turismul cultural se bate de la egal la egal cu sejururile estivale în privinţa numărului de turişti străini. Acest fapt, coroborat cu existenţa unor faimoase staţiuni montane atât în Dolomiţi, cât şi în Alpi, face ca Italia să fie o destinaţie frecventată de vizitatorii străini pe tot parcursul anului, şi ca veniturile generate din turism să nu se subţieze foarte mult nici măcar toamna sau primăvara.
 
Ziua 1.  CLUJ SAU TIMISOARA/ARAD – BUDAPESTA– VIENA- PADOVA (985 +165 km)
Ora 2:00 Plecarea din Cluj de la Autogara Beta, str. Giordano Bruno, nr. 1, pe ruta  Oradea - Budapesta. Plecare spre Viena pentru  pentru a admira într-un scurt tur de oraş: Ringstrasse, Piaţa Maria Tereza, Parlamentul, Primăria, Palatul Hofburg (exterior), Domul Sf. Ştefan, Opera. Apoi deplasare spre Padova. Opţional (8 euro), vizită la Basilica Sf. Anton de Padova, renumit centru de pelerinaj. Seara, cazare în zona Padova.
 • Plecarea din Oradea de la Parcarea Radio Transilvania la ora 05.00
 • Plecarea din Timisoara plecare de la Iulius Mall la ora 03.00
 • Plecarea din Arad plecare de la Gara Centrala CFR la ora 03.40
Ziua 2.  VENEŢIA – VERONA - MONTECATINI (390 km)
Mic dejun. Croazieră în Veneţia spre San Marco, unde se află Campanilla, Procuratiile, Palatul Dogilor şi Basilica San Marco, cu fantastice mozaicuri de inspiraţie bizantină. Turiştii familiarizaţi cu Veneţia pot merge individual în croazieră pe Insula Murano. Continuăm spre Verona unde admirăm Arenele Romane, Casa Julietei, Piaţa delle Erbe, Palatul şi Mormintele Scaligerilor. Cazare în zona Montecatini.
 
Ziua 3. PISA- Florenţa- ROMA (350 km)
După micul dejun, excursie opţională (15 euro) la Pisa pentru a vizita Domul, cu decoraţiuni puternic influenţate de lumea islamică, Turnul înclinat şi Baptisteriul. Deplasarea continuă spre Florenţa, oraşul artelor, unde se vizitează: Santa Maria del Fiore, Baptisteriul, Piaţa Senioriei "veritabil muzeu în aer liber", Palazzo Vecchio, Galeriile Uffizi, Ponte Vechio, Palazzo Pitti şi Basilica Santa Croce. Traseul continuă către Roma. Seara cazare şi cină (numai pt. turiştii cazaţi la Hot. Principe) în statiunea Pomezia.
 
Ziua 4.  ROMA
Mic dejun. Vizită în Roma: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseum, Columna lui Traian, Piaţa Veneţia, Capitoliul şi Pantheonul. După ce "Cetatea Eternă” ne-a convins de venerabila sa vârstă, vom admira şi frumuseţea sa unică în: Piaţa Navona, Fontana di Trevi şi Piaţa Spaniei, iar definiţia grandorii o vom afla în Basilica San Pietro. Cazare şi cină în Pomezia.
 
Ziua 5.  ROMA - TIVOLI
Mic dejun. Zi liberă pentru vizită individuală în Roma la muzeul Vatican, unde ne vor copleşi (pe lângă multe altele) Capela Sixtină şi Stanze di Rafaello. După amiază sugerăm vizită la Castelul Sant'Angelo şi Palatul Conservatorilor sau excursie opţională (10 euro) la Vila D`Este din Tivoli, pentru a admira maestria cu care apa a fost metamorfozată în operă de artă, rezultând cele mai spectaculoase grădini renascentiste din Europa. Întoarcere la hotel. Cină şi cazare.
 
Ziua 6.  ROMA- NAPOLI- Insula CAPRI sau POMPEI (450 km)
Mic dejun. Zi liberă pentru vizită individuală sau shopping în Roma. Opţional excursie    (22 euro) către Napoli (seara, scurt tur pe traseul Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Piaţa Plebiscitului, Palatul Regal) de unde ne îmbarcăm spre splendida Insulă Capri (20 € x 2 vaporaşele + 16 € microbus dus-întors Capri-Anacapri+ghid local), pentru a vizita Piaţa Umberto şi Anacapri. Turiştii familiarizaţi cu Insula Capri, pot merge individual la Grota Azzuro. Turiştii care nu merg în Capri, pot vizita individual oraşul antic Pompei (transport cu autocarul pentru minim 10 persoane). Întoarcere pentru cazare şi cină în Pomezia.
 
Ziua 7.  ASSISI- SAN MARINO - PADOVA (595 km)
Mic dejun. Deplasare la Assisi, unde vizităm catedrala Sf. Francisc ce conţine superbele fresce ale lui Giotto. Traseul continuă spre Republica San Marino, unde admirăm o deosebită panoramă de pe turnurile fortăreţei medievale. Cazare în zona Padova.
 
Ziua 8.  PADOVA - GRAZ - BUDAPESTA - CLUJ sau TIMISOARA/ARAD (985+165 km)
Mic dejun. Ne deplasam spre Graz, al doilea oraş ca mărime din Austria, unde parcurgem un tur pietonal în centrul istoric. Plecare spre Budapesta. Sosire la Budapesta. Îmbarcare în microbuzele de transfer spre orașele de destinație.
 • Sosire la Oradea, Parcarea Radio Transilvania în jurul orelor 02.30 - 05.15 urmatoarea zi
 • Sosire la Cluj la Autogara Beta în jurul orelor 05.00 - 08.15 urmatoarea zi
 • Sosire la Timisoara la Iulius Mall în jurul orelor 00.45 - 04.00 urmatoarea zi
 • Sosire la Arad la Gara Centrala CFR in jurul orelor 00.10-03.00 urmatoarea zi

 

Detalii

Preţul include

 • transport cu autocar climatizat, clasif. 2*- 4*, exceptie zilele 5 şi 6
 • 7 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2* - 4*;
 • 4 cine pentru turiştii care aleg Hotelul Principe;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei, pe traseu, de la Budapesta.

Nu sunt incluse în preţ

 • excursii opţionale: Padova, Tivoli, Pisa, Napoli, Insula Capri, toate pentru minim 30 pers.
 • Vaporaşul (cca. 14 €/pers.) şi taxa de autocar (cca. 11 €/pers) la Veneţia (se încasează din agenţie)
 • intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

 

In Roma turiştii vor achita (la recepţia hotelului) o taxă locală de cca. 6 €/zi/pers. In orice alt oraş în care autorităţile locale ar putea solicita o astfel de taxă, aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Similar se achită 1,5 €/ pers. la debarcarea în Insula Capri.

Autocarul va prelua turiştii sosiţi cu avionul şi turişti de la  Budapesta din / spre oraşele prin care se tranzitează România.

Ordinea cazărilor şi vizitarea din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, asigurând vizitarea tuturor obiectivelor din program.

Cazare

7 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2* - 4*
 
Hotel Principe 4* (sau similar, cu mic-dejun şi cină)
Situat la 17 km de Roma,  în zona comercială din Pomezia. Are 75 de camere  dotate cu: telefon, internet, TV satelit, minibar, seif, uscător de păr, A/C. Facilităţi hotel: restaurant, bar, parcare, sala de fitness, room service, schimb valutar.
 
Hotel Princess  4* (sau similar cu mic dejun bufet)
Situat  în vestul Romei la  cca. 3 km distanţă de Vatican, hotelul dispune de 290 de camere  mobilate modern şi dotate cu A/C, TV prin satelit, frigider, baie, uscător de păr. Facilităţi hotel: recepţie, restaurant,  bar, piscină în aer liber, parcare.

Masa

Mic dejun (si 4 cine pentru turiştii care aleg Hotelul Principe)

Transport

Transport cu autocarul, plecari din Cluj si Timisoara.

Itinerar: Viena – Padova – Veneţia – Verona – Pisa – Florenţa – Roma – Tivoli – Napoli – Insula Capri  (sau Pompei) – Assisi – San Marino - Graz

0 Comentarii


Scrie un comentariu


captcha