Tunisia, tara unica prin exotism, cultura si traditii (circuit 8 zile/7 nopti)


Tunisia
De la 925 Euro / circuit 7 nopti / persoana in camera dubla / pensiune completa

Nu exista review-uri pentru aceasta oferta.

Oferta include

 • transport cu avionul Bucuresti – Tunis – Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul;
 • transferuri aeroport - hotel - aeroport;
 • 7 nopti cazare: 5 nopti in Hammamet la hotel 4*, 1 noapte in Tozeur la hotel 4* si 1 noapte in Douz la hotel 4*;
 • 4 zile cu demipensiune (zilele 1, 5, 6, 7) mic dejun si cina;
 • 3 zile cu pensiune completa (zilele 2, 3 si 4) mic dejun, pranz si cina (fara bauturi incluse);
 • tururi de oras si vizite in Hammamet, Kairouan, Monastir;
 • intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
 • ghid local in zilele 1, 2, 3, 4 si 8;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Oferta nu include

 • taxele locale impuse de autoritatile locale (se achita personal, la receptia hotelului): 1 Euro/persoana/noapte;
 • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
 • asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana – se practica in Tunisia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile racoritoare / alcoolice la mesele incluse in program.

Valabilitate oferta

Tariful afisat este valabil pentru sejur in perioada 05 Sep 2022 - 12 Sep 2022.

Conditii oferta

Tariful afisat este valabil in momentul editarii / postarii acestei oferte!
Locuri in limita disponibilitatii!
Atentie, disponibilitatea se poate schimba in orice moment, motiv pentru care va rugam sa ne contactati pentru reconfirmarea tarifelor si / sau a locurilor disponibile!

GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Cazare

7 nopti cazare: 5 nopti in Hammamet la hotel 4*, 1 noapte in Tozeur la hotel 4* si 1 noapte in Douz la hotel 4*

Descriere

Tunisia, cea mai mica tara din Africa de Nord, are o istorie bogata, datorita pozitiei sale strategice. In decursul celor trei mii de ani de existenta, a vazut trecerea fenicienilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, arabilor, turcilor, spaniolilor si in cele din urma a francezilor, toti lasand marturii ale trecerii lor prin aceste locuri. In zilele noastre, Tunisia este inca o punte intre lumea occidentala, cea africana si cea islamica. Pe langa urmele unui trecut lung și plin de evenimente, Tunisia este o tara bogata, cu plaje frumoase ce se intind de-a lungul Mediteranei, cu dealuri singuratice si regiuni desertice, cu orase si sate pitoresti ce-i
definesc originalitatea.

Cod catalog: PRL

Itinerariu

Ziua 1: BUCURESTI – TUNIS – HAMMAMET
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:00. Plecare spre Tunis cu compania TURKISH AIRLINES la ora 09:50, cu schimbarea cursei la ISTANBUL. Sosire in capitala Tunisiei la ora locala 16:20 si transfer in Hammamet pentru tur panoramic de oras cu ghid local. Astazi celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon atrage anual o jumatate de milion de turisti. Hammamet (in traducere din limba araba - porumbel) ne incanta cu gradini de iasomie si trandafiri, cu o multime de bazaruri si centre turistice, pizzerii si cafenele, plaje superbe si cu viata de noapte spectaculoasa. Toate acestea coloreaza in mod uimitor acest mozaic turistic. Transfer pentru cazare si cina la hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar) in Hammamet.

Ziua 2: HAMMAMET – KAIROUAN – GAFSA – TOZEUR (400 km)
Dupa micul dejun plecam spre Kairouan (patrimoniu UNESCO) cea mai veche asezare arabo-musulmana a Magrebului (anul 670 d.Hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. Capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. Kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. Aici vom vizita Marea Moschee, Bazinele Aghlabid si Moscheea Barbierului. Vom servi pranzul, dupa care vom continua drumul spre Tozeur, via Gafsa. Cina si cazare in Tozeur la hotel Ras El Ain 4* (sau similar).

Ziua 3: TOZEUR – CHEBIKA – TAMERZA - CHOTT DJERID - DOUZ (120 km)
Dupa micul dejun plecam cu jeep-uri 4X4 pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza. Chebika este un loc milenar edificat de romani pe drumul care leaga orasul Leveste (Tébessa) din Algeria de Tacapa (Gabès) pe coasta orientala a Tunisiei. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chébika. Tamerza este antica Ad Turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o Episcopie. Ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. La finalul traseului ne va astepta autocarul si ne intoarcem la Tozeur, unde vom servi pranzul. Plecare spre Douz, via Chott El Djerid, un lac sarat urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara, Chott El Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. Sosire la Douz, orasul numit de catre tunisieni Poarta Desertului, de aici incepand orizontul de nisip. Douz este cunoscut pentru renumitul targ de camile care se tine saptamanal si pentru productia curmalelor Deglet Nour. Cina si cazare la hotel Sahara Douz 4* (sau similar).

Ziua 4: DOUZ – MATMATA – GABES - EL DJEM – MONASTIR – HAMMAMET (475 km)
Dupa micul dejun plecare spre Matmata. Aici vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Platoul Matmata se afla langa un coridor ingust, langa singura cale ferata dintre Libia si Tunisia. Aceasta regiune a fost cotropita de invadatori de-a lungul istoriei, fortandu-i pe berberi sa se retraga in munti. Mai tarziu, dupa ce conflictele s-au stins, acestia s-au mutat mai jos si au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. De asemenea, tot aici s-a filmat si faimoasa serie Star Wars, casa lui Luke Skywalker fiind de fapt un hotel subteran pe nume Sidi Driss. Ne vom familiariza cu modul de viata al berberilor, vom vizita o casa traditionala de berberi unde vom gusta painea traditionala si vom servi un ceai. Plecare spre Gabes si mai departe spre El Djem, unde vizitam al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Dupa ce servim masa de pranz, continuam drumul spre Monastir. Una dintre cele mai frumoase statiuni turistice, orasul Monastir se afla la 150 de km de capitala si la 20 de km de Sousse. Este orasul natal al fostului presedinte al Tunisiei, Habib Bourguiba, mandrindu-se cu mausoleul cu acelasi nume (construit in stil clasic, cu cupole aurite) pe care il vom vizita. Ribatul, Medina, gradinile superbe si Marea Moschee se afla si ele pe lista obiectivelor cele mai importante ale acestui oras. Spre seara ajungem in Hammamet. Cina si cazare la hotel hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar).

Ziua 5: HAMMAMET - OPTIONAL DUPA AMIAZA BAZARUL DIN TUNIS si MUZEUL BARDO
Dupa micul dejun, timp liber pentru odihna si plimbari individuale. Dupa amiaza va propunem o excursie optionala: shopping in renumitele bazare ale orasului Tunis si vizita la Mouzeul Bardo. Vechea resedinta a dinastiei Bey (care a condus Tunisia din 1705 pana in 1957) este in zilele noastre muzeu de arheologie, gazduind cea mai veche si mai mare colectie de mozaicuri romane din lume, zeci de capodopere de o inestimabila valoare. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. Cina si cazare la hotel hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar).

Ziua 6: HAMMAMET – OPTIONAL SIDI BOU SAID – TUNIS - CARTAGINA
Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala pentru a vizita ”orasul albastru” Sidi Bou Said cu uimitoarele sale vederi panoramice spre mare si munti, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic.
Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane apoi vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea i.Hr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea i.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: "orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea". Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Cina si cazare la hotel hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar).

Ziua 7: HAMMAMET – optional DOUGGA & THUBURBO MAJUS
Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare la plaja sau posibilitatea unei excursii optionale. Astazi avem ocazia de a vizita situl arheologic Thuburbo Majus extins pe 40 de hectare, unde vom vedea mai multe cladiri, precum Capitolul cu cele 6 coloane frontale, templul Pacii, Templul lui Mercur, Templul lui Caelestis (patronal orasului), Templul lui Cres – transformat in biserica in secilul IV, baile de vara si de iarna, piata si zona rezidentiala. Servim pranzul, duca care plecam spre Dougga, unul dintre cele mai mari si mai bine conservate situri arheologice romane din Africa. Orasul a existat si inainte de sosirea romanilor, in secolul al II-lea, dar ulterior acesteia, a prosperat. Vom vedea un teatru antic cu 3.500 de locuri. Ruinele locului sunt spectaculoase, incluzand baile lui Licinius si povestile ascunse ale acestora.
Cina si cazare la hotel hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar).

Ziua 8: HAMMAMET – TUNIS – BUCURESTI
Pentru plecarea din 09.05.2022 – Mic dejun, eliberarea camerelor, depozitarea bagajelor si zi libera in Hammamet. Seara transfer catre aeroportul din Tunis pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul, cu decolare la ora locala 23:35. Sosire la Istanbul la 04:25. Schimbarea cursei la ora 07:15 si aterizare in Bucuresti la 08:30.
Pentru plecarea din 05.09.2022 – Mic dejun, eliberarea camerelor transfer catre aeroportul din Tunis pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul, cu decolare la ora locala 10:40. Sosire la Istanbul la 15:30. Schimbarea cursei la ora 19:05 si aterizare in Bucuresti la 20:20.

Pret

925 Euro / circuit 7 nopti / persoana in camera dubla / pensiune completa
Cere oferta Cere oferta