Puglia, comorile din sudul Italiei (circuit 8 zile / 7 nopti)


Puglia
De la 1095 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / demipensiune

Nu exista review-uri pentru aceasta oferta.

Oferta include

 • transport cu avionul, astfel
 • un bagaj de cala si un bagaj mic de mana;
 • 7 nopti cazare la hotel de 4* in camera dubla standard;
 • DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina);
 • transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
 • tur de oras pietonal in Alberobello cu ghid local;
 • biletul de intrare la Pestera Castellana;
 • tur de oras pietonal in Matera cu ghid local;
 • biletele de intrare la doua biserici si la Cripta del Peccato in Matera;
 • excursie de o zi la Trani si Castel del Monte;
 • biletul de intrare la Castel del Monte si transport shuttle pana la castel;
 • insotitor roman de grup.
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari);

 

Oferta nu include

 • asigurarea storno si asigurarea medicala, se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice;
 • cateringul in timpul zborului;
 • taxa turistica (se achita direct la hotel, aprox 2 Euro/ persoana/ noapte);
 • alte mese decat cele mentionate in program;
 • degustarea de produse tipice din ziua 4 (25 Euro/ persoana);
 • biletele de intrare la obiectivele turistice;
 • excursiile optionale (Lecce si Otranto, Brindisi si Ostuni).

Valabilitate oferta

Tariful afisat este valabil pentru sejur in perioada 16 Oct 2023 - 23 Oct 2023.

Conditii oferta

Tariful afisat este valabil in momentul editarii / postarii acestei oferte!
Locuri in limita disponibilitatii!
Atentie, disponibilitatea se poate schimba in orice moment, motiv pentru care va rugam sa ne contactati pentru reconfirmarea tarifelor si / sau a locurilor disponibile!

GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia de reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Cazare

7 nopti cazare la hotel de 4* in camera dubla standard

Descriere

În partea de sud-est a Italiei, literalmente pe călcâiul „cizmei”, între Marea Adriatică și Marea Ionică se află frumoasa regiune Puglia. Ce are de oferit regiunea? Multe si de toate! Apă albastru, golfuri confortabile, plaje cu nisip fin, grote fascinante, sate mici de pescari, mult soare, zone viticole extinse, clădiri baroc luxuriante, catedrale romanice, case atipice (Trulli); multe comori culturale, dealuri ondulate cu castele bine conservate și, desigur, ospitalitatea renumite în întreaga lume a localnicilor.

Cod catalog: PRL

Itinerariu

Ziua 1: BUCURESTI – BARI
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 18:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Wizzair spre Bari (zbor direct). Aterizare in Bari la ora locala 21:35. Transfer cu autocarul la hotel. Sosire si cazare la hotel Vilaggio Meditur 4* sau similar situat in zona Brindisi. Cina la hotel este inclusa.

Ziua 2: PESTERA CASTELLANA – ALBEROBELLO (140 km)
Dupa micul dejun la hotel, plecare spre Pestera Castellana, una dintre cele mai importante atractii din Puglia si patrimoniu natural important al Italiei. Pesterile sunt situate in Valea Itria, iar procesul de formare a inceput acum 90 de miloane de ani. In continuare vom vizita Alberobello, una dintre cele mai faimose astractii turistice din sudul Italiei si emblematic pentru regiunea Puglia. Alberobello este atat de vizitat datorita caselor “trulli”, unice in Italia si in lume. Intregul oras este compus din aceste case rotunjite cu acoperisuri conice numite “trulli”. Imaginea acestei aglomerari de case albe cu forma bizara, construite din calcar este cu siguranta unul dintre momentele culminante ale acestei calatorii. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 3: MATERA (250 km)
Mic dejun. Plecare spre orasul Matera situat in regiunea Basilicata. Dupa sosirea in Matera, vom face un tur de oras pietonal impreuna cu ghidul local pentru a admira cel mai bine pastrat exemplu de asezare troglodita din arealul mediteranean, declarat Patrimoniu Universal de catre UNESCO. Orasul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat ca fiind una dintre primele asezari omenesti din Italia, avandu-si originea intr-un asezamant troglodit din perioada preistorica. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile suprapuse, sapate in roca vulcanica. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 4: TRANI – CASTEL DEL MONTE (325 km)
Mic dejun la hotel. Dimineata vom pleca spre orasul Trani, o adevarata bijuterie medievala si important port in epoca medievala, perioada de inflorire maxima a orasului fiind in sec XI – XIII. Centrul vechi este o retea de strazi cu exemple de arhitectura remarcabila aranjat in jurul portului, cu numeroase baruri, restaurante si cafenele. Cele doua obiective principale sunt Catedrala si castelul Imparatului Frederick al II-lea din sec al XIII-lea. In continuare vom vizita Castel del Monte, o fortareata construita in sec. al XIII-lea de catre Imparatul Frederick al II-lea. Pentru ca este o structura cu o arhitectura medievala militara unica, datorita simbolisticii matematice si astronomice si formei geometrice perfecte, Castel del Monte a fost declarat patrimoniu UNESCO. La intoarcere vom opri la o ferma locala pentru a degusta produse tipice din regiunea Puglia (degustarea nu este inclusa; pret informativ/ persoana: 25 Euro). Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 5: TIMP LIBER
Mic dejun la hotel. Timp liber pentru odihna, relaxare si poate chiar plaja, avand in vedere ca hotelul este situat pe malul marii. Cina si cazare la hotel.

Ziua 6: EXCURSIE OPTIONALA LA LECCE SI OTRANTO
Mic dejun la hotel. Timp liber sau excursie optionala la Lecce si Otranto. Dimineata vom vizita Lecce numit si “Florenta sudului” datorita colectiei impresionante de arhitectura baroca. Orasul se remarca imediat prin ornamentele extravagante ale bisericilor si monumentelor. Vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului unde cel mai mult impresioneaza Biserica Sfintei Cruci, cu o fatada opulenta realizata din “piatra de Lecce”. Continuam cu vizita oraselului Otranto, situat pe malul Marii Mediterane. Otranto, cel mai estic oras al Italiei este unul dintre cele mai pitoresti orase ale Pugliei, cu plaje albe si ape turcoaz si castelul sau fortificat din sec al XV-lea. La intoarcere vom opri intr-o crama tipica pentru regiunea Salento unde vom degusta cateva vinuri produse in aceasta regiune. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 7: EXCURSIE OPTIONALA LA TARANTO SI OSTUNI (146 km)
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala spre alte doua orase pitoresti din regiunea Puglia. Prima oprire este in centrul istoric al orasului Taranto care se bucura de o pozitie strategica in Mediterana. Datorita pozitiei sale strategice, orasul a avut o istorie zbuciumata care a lasat insa o amprenta culturala si arhitecturala bogata. In continuare vom vizita Ostuni sau “orasul alb”. Ostuni este unul dintre cele mai frumoase orase din sudul Italiei, renumit pentru efectul creat de casele sale albe, un exemplu incantator de arhitectura mediteraneeana. Orasul este o succesiune de nivele, scari, strazi inguste, alei, arcuri in care regasim farmecul unui oras medieval. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 8: BARI – BUCURESTI
Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Bari pentru imbarcare pe zborul spre casa, zbor direct cu compania Wizzair, decolare din Bari la ora 22:10. Aterizare in Bucuresti la ora 00:55;

Pret

1095 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / demipensiune
Cere oferta Cere oferta